ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Έτοιμος για απαντήσεις προς Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Θεσμικός, κατ' αρχήν, στη σημερινή συζήτηση ο Πρόεδρος της ΝΔ αλλά και έτοιμος για... πόλεμο.

Απαντήσεις σε κάθε πιθανό σενάριο ως προς την εξέλιξη της αποψινής συζήτησης στη Βουλή προετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός και ο εταίρος του Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσουν να ανεβάσουν κατακόρυφα τους τόνους προκειμένου να αναζητήσουν διέξοδο διαφυγής από τα αδιέξοδα της πολιτικής τους και, ταυτόχρονα, με στόχο να δημιουργήσουν εικόνα διχόνοιας στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί, εκ νέου, η περίοδος Σαμαρά (με τους Στ. Παπασταύρου και Χαρ. Αθανασίου στο προσκήνιο, για διαφορετικούς προφανώς λόγους) και με τελική επιδίωξη ο κ. Μητσοτάκης είτε να αναγκαστεί να «υιοθετήσει» τις πράξεις του προκατόχου του είτε να αναγκαστεί σε ρήξη με την πρόσφατη ιστορία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να δώσει θεσμικές απαντήσεις και να υπογραμμίσει ότι, σε κάθε περίπτωση, το μείζον για τη χώρα αλλά και αυτό στο οποίο θα κριθεί η κυβέρνηση είναι η οικονομία και η διαχείριση του προσφυγικού. Ο ίδιος θα καταθέσει και προτάσεις διαφάνειας και ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ωστόσο είναι σαφές ότι θα είναι
προετοιμασμένος και για πόλεμο.

Στο επιτελείο του δεν αποκλείουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος να επιτεθούν και προσωπικά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, κίνηση που θα αποδοκιμαστεί ως «αυριανισμός» αλλά, παράλληλα, θα απαντηθεί και ευθέως με την ανάδειξη περιστατικών, που αν μη τί άλλο γεννούν πολλά ερωτήματα, από την 14μηνη, ήδη, θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 10:26 22/03/2016

    Υπονομευμένη Δικαιοσύνη

    Για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα, δεν ευθύνονται μόνο η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία, αλλά και η δικαστική, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες, έχει σταδιακά εξελιχθεί σε μηχανισμό συναυτουργίας και συγκάλυψης εγκλημάτων.
    Την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον τρίτο πυλώνα της δημοκρατίας, έχει περιγράψει, εκ των έσω, σε…..
    εκτεταμένη συνέντευξή του στην εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή, τον Ιούνιο 2010, ο εν ενεργεία ακόμη τότε Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου. Ο επί τιμή σήμερα, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της δικαιοσύνης και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία. Στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του αυτού σχολιάζει πρόσφατα γεγονότα στο χώρο της δικαιοσύνης με το παρακάτω κείμενό του.

    *Δημοσιεύθηκε η από 16.2.2012 επιστολή των δικαστικών ενώσεων προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν την προνομιακή εξαίρεση των δικαστικών λειτουργών από τον κανόνα της εισοδηματικής λιτότητας. Μάλιστα εξαγγέλθηκε και ο τρόπος εξαναγκασμού της κυβέρνησης: Κήρυξη αντισυνταγματικής απεργίας σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών με τη μορφή της τήρησης του ωραρίου (λευκή απεργία), της αποχής από την άσκηση των καθηκόντων τους κ.λ.π.

    *Επομένως ο δικαστικός συνδικαλισμός, που τόσα δεινά επισώρευσε στη Δικαιοσύνη μας, εμφανίζει τώρα δικαστικούς λειτουργούς να αρνούνται να προσαρμοστούν στη σκληρή πραγματικότητα (για την οποία ευθύνονται αρκετοί από αυτούς με τα δικά τους λάθη, τις παραλείψεις και τις ανεπάρκειές τους) και να θέλουν να κάνουν ακόμη βραδύτερη την απονομή της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται έτι περαιτέρω η οικονομική ανάκαμψη.

    *Η τρόικα ευλόγως επισημαίνει στην έκθεσή της για τη χώρα μας, ότι η αδυναμία στοιχειωδώς ταχείας απόδοσης δικαιοσύνης, ιδίως σε ζητήματα οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνετέλεσαν στην παρούσα οικονομική δυσπραγία της Ελλάδος, και τώρα εμποδίζουν την αξιοποίηση του οικονομικού μας και την έξοδο από την κρίση.

    *Πρόσφατα, μάλιστα, ήλθε στο φως της δημοσιότητας το από 18.2.2012 πρωτοφανές κείμενο, ελαχίστων, ευτυχώς, κατώτερων δικαστικών λειτουργών, υπό τη μορφή του πολιτικού μανιφέστου, αναγγέλλον τη συγκρότηση νέας δικαστικής συνδικαλιστικής κίνησης, με στόχο τη συντεχνιακή ομαδοποίηση δικαστών για « ένα παράθυρο στη κοινωνία» και για «πάλη» με την εκτελεστική εξουσία.

    *Τον απαράδεκτο και ελεγκτέο, ποινικά και πειθαρχικά, συνδικαλιστικό ακτιβισμό δικαστικών λειτουργών συμπληρώνουν οι συντεχνιακής λογικής μεγάλης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων, με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν και το τρέχον δικαστικό έτος.
    *Σαφώς, λοιπόν, υπονομεύεται η Δικαιοσύνη εκ των έσω. Οι συνέπειες της υπονόμευσης αυτής, στις κρισιμότατες τούτες ώρες για τον ελληνικό λαό, διαφαίνονται σοβαρές και ανήκεστες.

    Ιωάννης Παπανικολάου
    Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

  2. NB 10:11 22/03/2016

    Η ‘’ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ‘’της Χουντοσποράς !!!

    Η οργανωμένη χρεοκοπία από τη δεξιά και η…ασυλία του Αλέξη στον Κωστάκη ‘’τους’’ !

    Πόσα ΔΙΣ. έχασαν που δεν πτωχεύσαμε?
    Μια αλήθεια χωρίς ψεγάδια και χωρίς ..σοφάδες.
    Η χρεοκοπία της Ελλάδας τελικά είναι σύμπτωση καιρών ή είναι μια καλά οργανωμένη επιχείρηση μιας παρακυβερνητικής ΚΑΜΟΡΑ?

    Ας περιγράψουμε το πρώτο στάδιο , την πρώτη μεθοδευμένη φοροδιαφυγή .
    Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή ψήφισε νόμο με τον οποίο χορηγούσε φοροδοτική ‘’ΑΣΥΛΙΑ» για κάθε γονική παροχή οιουδήποτε ποσού και αντικειμένου.
    Έτσι ΜΥΡΙΑΔΕΣ ‘’ έγγειοι πρόσοδοι’’ πέρασαν από τους επαγγελματίες ‘’μπαμπάδες’’ της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας στους ‘’νεοσσούς’’ τύπου Πάνου, Μιλτιάδη και τόσων χιλιάδων ακόμη.
    Μυριάδες φοροαπαλλακτικά τεχνάσματα ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα συνέβαλαν στην ασύλληπτη σε μέγεθος φοροδιαφυγή των γονικών καταστρατηγήσεων της παρανόμου αποκτήσεως των μεταβιβασθέντων ακινήτων.
    Έτσι η Ελλάδα βούλιαξε από την οργανωμένη »στέρηση εσόδων» και την συνέχιση της φοροδιαφυγής και της κλοπής !!!
    Ταυτόχρονα όλο το ‘’ΜΑΥΡΟ’’ και βρόμικο χρήμα ‘’πέταξε’’ για τις τράπεζες όλου του κόσμου.
    Από το 2002 μέχρι το 2012 με 765.000 ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ 300Δις Ευρώ, γέμισαν τα ξένα χρηματοφυλάκια εν αναμονή της χρεοκοπίας της Ελλάδας που θα διπλασιαζόντουσαν , τουλάχιστον.
    Κι όμως ! Κανένας έλεγχος ! Καμία τιμωρία ! από την δικαιοσύνη των Κοκκινοβασίληδων, των Σανιδάτων, των Κεδικογλέων, των Αθανασίων και των γόνων τους !
    Δυστυχώς! Ο μεγάλος και αθεράπευτος επί πολλά χρόνια ασθενής ήταν και παραμένει
    Η ‘’ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ’’ της Χουντοσποράς !!!

  3. N Bράχος 10:00 22/03/2016

    ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ…! ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ…!

    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!!!

    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ !
    Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν
    Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα
    Την Ελλάδα ..κατέστρεψαν οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ‘’σιγοψιθύριζε’’ ο πληθωρικά ατάλαντος σε προσωπικούς τους
    γυμνοσάλιαγκες !!!
    Οι οχετοί της διαπλοκής είχαν ανοίξει..

    Κι όμως με τροπολογία Σαμαράς-Βενιζέλος, ΧΑΡΙΣΑΝ το πρόστιμο 1,2 Δις. ευρώ που είχε επιβάλλει για
    ===============================================
    λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου σε Λάτση και Βαρδινογιάννη .
    Και εμείς ‘’οι έντιμοι’’ που ..επαναστατούμε με το παραμικρό όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, τι δίδαγμα δίνουμε στα παιδιά μας, στην Ελλάδα του αύριο? Που είναι η ηθική συμπαράσταση, στον έντιμο αγωνιστή που διώκεται από την κλίκα , γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΣ?

    Στις 25 Φεβρουαρίου, δεξιοί, αδέξιοι, ‘’αριστεροί’’ και ακροφασίστες, οδήγησαν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο , οι έντιμοι του Σύριζα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?

    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
    Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν το πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου.
    ========================================================

    »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να εμποδίσουν τον κόσμο να πληρώσει πιέζοντας ταυτόχρονα με κάθε τρόπο να αποσύρουν όλοι τις καταθέσεις τους για να πέσει η κυβέρνηση…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.