ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Επικρατείας στην «Εποχή»

Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

«Η συζήτηση για τη διαπλοκή την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου» τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
flampouraris

Επισημαίνει ότι οι υπουργοί θα καταθέσουν σειρά μέτρων, αλλά και πρόνοιες για επιστροφή χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ετησίως.

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, ο υπουργός επισημαίνει ότι στόχος «δεν είναι να ακουστούν βαρύγδουπα ονόματα αλλά να μπει φραγμός σε αυτό τον κατήφορο». Σημειώνει ότι όλα αυτά μπήκαν στον δρόμο τους και χαρακτηρίζει την προσπάθεια σύνδεσης της διαπλοκής με κυβερνητικά στελέχη ως «απέλπιδες προσπάθειες όσων δημιούργησαν το χρέος των 300 δισ. και κοσμούν τις λίστες».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση εκφράζει την πίστη ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία «ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» και ακολούθως η επανεκκίνηση της οικονομίας. Χαρακτηρίζει «αδιέξοδη» ή «τακτική απεγκλωβισμού του» τη στάση του ΔΝΤ όταν από τη μια ζητά από τα κράτη- μέλη «κούρεμα» του χρέους και από την άλλη νέα υφεσιακά μέτρα.

Για το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως οι αναγκαίες ρυθμίσεις σε Παιδεία, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση και αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης με μείωση της ανεργίας κατά 2% πρώτη φορά μετά από χρόνια. Σύντομα θα κατατεθούν νομοσχέδια για την αγροτική οικονομία και την Παιδεία, αναφέρει.
Ως προς την επίθεση στις Βρυξέλλες και την προσπάθεια σύνδεσης των προσφύγων με την τρομοκρατία, ο υπουργός Επικρατείας είναι αντίθετος στη δημιουργία μιας Ευρώπης- φρούριο και στην ταύτιση του θύματος με τον θύτη.

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας, σύμφωνα με τον υπουργό «είναι η καλύτερη δυνατή στην παρούσα συγκυρία» διότι αφήνει περιθώρια αντιμετώπισης του προβλήματος και δεσμεύει όλα τα κράτη– μέλη στη δημιουργία μόνιμης και ασφαλούς διόδου των προσφύγων στην Ευρώπη.

Τέλος για το συνέδριο του κόμματος ο Αλ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι πρέπει να είναι αποδοτικό και να αποτελέσει σταθμό στη νέα αυτή φάση του κόμματος το οποίο αποτελεί και την πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Πρέπει να δούμε τον ρόλο του κόμματος σε σχέση με την κυβέρνηση και την κοινωνία» με προσοχή διότι δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και μέσα από νέες επεξεργασίες να αποκτηθεί και η ορθή διαλεκτική σχέση τους» σημειώνει ο υπουργός.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ποιον ΨΕΥΤΗ να πιστέψεις, τον Αλέξη? Ή, όλη την κλίκα?

  Αλέξη, το άλλο με τον Παύλο το ξέρεις?

  Τη 13η σύνταξη, υποσχέθηκε ο Φλαμπουράρης στους συνταξιούχους.
  [[Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο]]
  Πρώτη Φορά Αριστερά:
  Από τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη στη μείωση της κατώτατης σύνταξης με υπογραφή Χαϊκάλη
  Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν πρέπει να είχαν δει οι διάφοροι λαϊκοί αντιμνημονιακοί ήρωες ότι θα ξημέρωνε μια μέρα, που με δική τους υπογραφή θα μειωνόταν σημαντικά η κατώτατη σύνταξη.

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της αντιμνημονιακής Εφημερίδας των Συντακτών:
  Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2015 με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή λόγω ατυχήματος, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης.

  Να τι υποσχόταν 2 μήνες πριν ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης, από το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους:
  Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Σημείωσε, ότι «οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά» και πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων».
  Με τον αρμόδιο τεχνοκράτη υφυπουργό Παύλο Χαϊκάλη να φέρει την ιδιότητα του ερευνητή αστρολογίας, αναρωτιέμαι αν είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη για τη σπουδαία πολιτική καριέρα του. Άραγε, στα άστρα θα πει τον πόνο του, που δεν τον μαρτυρούνε;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.