ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχουν συμφωνήσει σε όλα

Φωνές αντίστασης, πριν τη μεγάλη …υπόκλιση

Για ψέματα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εκτιμά ότι οι κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει σε όλα με τους εταίρους εκτός από τα κόκκινα δάνεια.

«Αν δε μπορείς να βγάλεις από πουθεν άλεφτά, αν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία είναι στα ύψη, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Kαι πάντα πριν τη μεγάλη υπόκλιση, κάνουν ότι υπάρχουν φωνές αντίστασης», δήλωσε μιλώντας στο Mega, υποστηρίζοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα πλην των κόκκινων δανείων. «Ο πρωθυπουργός κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Έλληνες, το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους Ευρωπαίους, άλλα στη Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό του συμβούλιο», είπε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια συνεργασιών, υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει μία άλλη λύση πέραν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, φράση που ερμηνεύτηκε ως ενδεικτική των προθέσεών του ενόψει του διαλόγου για την Κεντροαριστερά. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτή η λύση θα πρέπει να είναι μεγάλη, προσδιορίζοντας το ‘μεγάλη’ σε 10-15%, ποσοστό που δεν προκύπτει από το άθροισμα των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εξού και επέμεινε στην πάγια άποψή του ότι «πρέπει να μπουν σε αυτήτη συζήτηση για το μεγάλο και το καινούριο δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα μας κοιτούν επιφυλακτικά, αλλά βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν είναι η λύση»…

Αναφερόμενος εξάλλου στη ΝΔ, υποστήριξε πως παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει διείσδυση στον κεντρώο χώρο αλλά η ΝΔ όχι. Τη στιγμή της κρίσης, δεν θα έχεις να επιλέξεις τον Μητσοτάκη ή τον Θεοδωράκη. Θα έχεις να επιλέξεις τη ΝΔ πακέτο, με τις δεξιές απόψεις της ΝΔ», είπε, υποστηρίζοντας πως το Ποτάμι είναι ένα κεντρώο κόμμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.