ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για όλα

Γ.Αλαφούζος: Πέσαμε στην παγίδα του Ολυμπιακού

Σ' ένα μίνι απολογισμό της σεζόν αλλά και σε επίθεση στον Ολυμπιακό και το Σταύρο Κοντονή προχώρησε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το καλοκαίρι όταν τελείωσε πέρυσι η σεζόν μας είχε κλαπεί το πρωτάθλημα. Είχαμε όνειρα το καλοκαίρι με όλο το τιμ. Τον Βόκολο, τον Φύσσα, τον Αναστασίου. Κάναμε προσθήκες. Πήραμε τον Εσιέν. Πήραμε κι άλλους παίκτες. Αλλά δυστυχώς για πολλούς λόγους και ατυχία μέσα, δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αποδείχθηκαν πολλές από τις μεταγραφές λάθος. Όχι μόνο γιατί δεν ανέβασαν το επίπεδο, αλλά και γιατί δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στα συμβόλαια. Για όλα αυτά η πρώτη ευθύνη είναι δική μου. Εγώ είμαι αυτός που εγκρίνω τα πάντα. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την πορεία της ομάδας μας.

Οι παίκτες είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένοι. Πρέπει να θυμόμαστε και τη δράση των κυκλωμάτων. Πώς φέρονται οι ποδοσφαιριστές μας. Πόσο ξύλο έχουν φάει και πως δεν προστατεύονται από τη διαιτησία. Είναι άνθρωποι και απογοητεύονται έτσι που τους φέρονται οι διαιτητές. Ο Καρέλης πριν φύγει λόγω όλων αυτών που γίνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήθελε να φύγει. Όπως είπα αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχουμε την ευθύνη και εγώ πρώτος απ' όλους.

Φτάσαμε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό σε μια οριακή κατάσταση. Θέλαμε να γυρίσουμε την ψυχολογία. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Οι οπαδοί ήταν απογοητευμένοι, έκαναν λάθος. Είχαμε εχθρική αντιμετωπισή από τον Κοντονή,
Μας έχει κοστίσει πάνω από εκατομμύριο το κλείσιμο της 13. Καμία άλλη ομάδα δεν τιμωρήθηκε. Δεν ζητάμε όμως αυτό. Αλλά τη δικαιοσύνη. Πιστεύω φέτος ο Ολυμπιακός πήγε για να μην παίξει. Πέσαμε στην παγίδα τους. Είχαν προηγηθεί
συναντήσεις με Θεοδωρίδη και αστυνομία και προσπαθούσαν να βρουν μία ευκαιρία για να μην γίνει ο αγώνας. Φοβόντουσαν να μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδο.

Φταίμε και εμείς. Αλλά θεωρώ φυσιολογική την είσοδο στο γήπεδο. Θα έμπαινα και εγώ. Στην Ελλάδα ζούμε. Η βία είναι μέρος της κουλτούρας μας. Στο κάτω κάτω δεν χτύπησε και κανείς. Απλά μπήκαν κάποιοι μέσα. Λάθος, αλλά ήταν αναπόφευκτο με το θυμό που ένιωθαν.

Ο Γιάννης ο Αναστασίου πιστεύω μπορούσε να το γυρίσει. Υπήρχε κόπωση, αλλά έφυγε για να αποφύγουμε τα χειρότερα με το Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να πάρω αυτό το ρίσκο. Ήρθαμε πολύ κοντά στην καταστροφή φέτος. Δεν τα βρίσκουμε
στο δρόμο τα λεφτά. Κάνουμε μεγάλες θυσίες και προσπάθεια. Αλλάξαμε τον προπονητή. Ήρθε ο Στραματσόνι και μου είπε ότι έβλεπε ψυχολογική κόπωση στους παίκτες. Συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε την ομάδα με παίκτες για να αλλάξει η κατάσταση. Το κάναμε με μεγάλη επιτυχία. Ξέραμε ότι αυτό θα είχε ρίσκο, θα ήταν νέα ομάδα. Θα έκανε πειράματα σε διάφορες θέσεις. Πώς θα βρει την ιδανική ενδεκάδα εάν δεν κάνει δοκιμές;

Ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο ήταν ένα άλλο πλήγμα φέτος. Όλοι έχουμε ευθύνες να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Ήταν όμως στοχευμένη η αποβολή του Ζέκα. Είχε πάρει οδηγίες και στο παρελθόν αυτός ο διαιτητής και θα δημοσιοποιηθούν συντόμως αυτά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.