ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του πρώην υπουργού Οικονομικών

Γ. Βαρουφάκης: Αμισθί εργαζόταν επί θητείας μου ο Κορεάτης σύμβουλος

Ο  Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι κατά τη θητεία ως υπουργός Οικονομικών, ο Κορεάτης σύμβουλος Γκλεν Κιμ εργαζόταν αμισθί στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη για το μισθό που λάμβανε ο Κορεάτης  σύμβουλος με τον κ. Βαρουφάκη να σημειώνει πως το υπουργείο κάλυπτε μόνο τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του σε Αθήνα και εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του κ. Βαρουφάκη:

«Από την ημέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών επέλεξα τον κ. Glenn Kim ως βασικό σύμβουλό μου επί των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, επιλογή που, κατά την προσωπική μου τουλάχιστον άποψη, απεδείχθη εξαιρετική. Μετά την παραίτησή μου, την 6η Ιουλίου 2015, ο Πρωθυπουργός και ο νέος Υπουργός Οικονομικών έκριναν ότι οι υπηρεσίες του κ. Kim ήταν αρκετά σημαντικές ώστε να του ζητήσουν να συνεχίσει να τις προσφέρει.

Σε ό,τι με αφορά, και συγκεκριμένα στα ερωτήματα που μου τέθηκαν για τον κ. Kim από τον κ. Ν. Κακλαμάνη κατά της διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών, απάντησα διεξοδικά, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά μέσα στο Κοινοβούλιο. Βλ. Παράρτημα 1 (έγγραφη απάντηση) και Παράρτημα 2 (προφορική απάντηση).

Σχετικά με την σύμβαση και τις αμοιβές του κ. Kim, επί υπουργείας μου ο κ. Kim δεν υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, ούτε και είχε απολαβές.

Πιο αναλυτικά, όταν ο κ. Kim αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να βοηθήσει με την διαπραγμάτευση, του ζήτησα να εργαστεί αμμισθί τους πρώτους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης έως ότου οι υπηρεσίες μελετήσουν και συντάξουν την βέλτιστη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Ο κ. Kim συμφώνησε και έτσι προχώρησε η συνεργασία μας. Μέχρι την 6η Ιουλίου η σύμβαση δεν είχε υπογραφτεί και ο κ. Kim δεν είχε τις παραμικρές αποδοχές πέραν της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του στην Αθήνα και στο εξωτερικό κατά την διάρκεια αποστολών στις οποίες συμμετείχε (δαπάνες που έχουν καταγραφτεί λεπτομερώς στην ''Διαύγεια'' και έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο).

Για το τι συνέβη μετά την 6η Ιουλίου 2015 δεν γνωρίζω.

Αυτά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.