ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντητική επιστολή  στον Θεοδωράκη

Γιώργος Παπανδρέου: Να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας

Ο  πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον επικεφαλής του Ποταμιού. Σταύρο Θεοδωράκη σχετικά με τον διάλογο  για τη «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».
papandreou

Επιστολή - απάντηση στον Σταύρο Θεοδωράκη, την οποία κοινοποιεί στην Φώφη Γεννηματά, απέστειλε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας την πρόθεσή του το κόμμα του να συμμετάσχει στον διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Αφού τον ευχαρίστησε για την επιστολή του και δήλωσε πως «κάποια»από τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή τον βρίσκουν σύμφωνο, ο πρώην πρωθυπουργός, σημείωσε ότι κύριος σκοπός του διαλόγου, θα πρέπει να είναι το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα : «Πώς ή Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά –όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις».

Ο κ.Παπανδρέου, μάλιστα, προανήγγειλε συνάντηση των δύο ανδρών το προσεχές διάστημα, σημειώνοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά σύντομα.

Ολόκληρη η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, έχει ως εξής :

Αθήνα,30 Μαρτίου 2016

Προς

Τον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη

Κοινοποίηση

Πρόεδρο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά

Αγαπητέ Σταύρο,

Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου, στηνοποία περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων μεβρίσκουν σύμφωνο.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών καιεγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλωναλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Με βάση αυτήν τη στόχευση, συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα:

"Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά - όχι επίπλαστα, αίτιά της,ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις".

Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μαςνα προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική,ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη τηςΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τιςδυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού - όπως φάνηκε καιαπό τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνηστασιμότητα, ακόμη και πόλωση.

Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία νασυζητήσουμε σύντομα από κοντά.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Πρόεδρος ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔημοκρατώνΣοσιαλιστών

Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Συμφωνώ απολυτα

 2. Γιώργο Παπανδρέου ,
  προχώρα μπροστά !
  Η βάσης του Κινήματος τω Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν ειναι απλά μαζί σου .
  Διέπεται απο τις ίδιες Αρχές με ήθος και το καινούργιο ήθος που εισηγαγες με την τίμια πολιτική σου .
  Από πάνω ,είμαστε εμείς που θα υποστηρίζουμε ακόμη και οικονομικά από το υστέρημά μας για να δείξουμε τις αξίες μας στους υπόλοιπους μεσα απο την Βουλή λίαν προσεχώς όταν θα εισέλθουμε τούτη την φορά .

 3. ΝΒ 20:47 30/03/2016

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ …
  Γράφει ο Ν Βράχος
  Η οικονομία σήμερα, ακόμη πιο πολύ από πρίν, βουλιάζει στα καΜένα πολιτικά εξαμβλώματα.
  *H ανεργία κτυπά κόκκινο και οι επιβήτορες εξουσίας και του ελληνικού λαού, κάνουν προπόνηση λαϊκισμού, πατριδοκαπηλίας, και προκλητικού παρασιτισμού. 1.500.000 άνεργοι ψάχνουν για μια θέση ’’στον ήλιο’’ ενώ οι αγράμματοι και άχρηστοι κομματικοί στρατοί γεμίζουν τις λίστες πληρωμών κάθε τέλους του μήνα και μάλιστα ‘’ανάξιων’’ και χαμένων πληρωμών.
  Λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία και ο καΜένος εντελώς ‘’καίει- αποτεφρώνει- τα δημόσια ταμεία και ..αναβαθμίζει το χρέος και τα ελλείμματα.
  Τακιμιάζει ο Αλέξης με τον Πάκη τον φυσικό αυτουργό της χρεοκοπίας μας μαζεύει στην κυβέρνηση όλα τα ακροδεξιά απολειφάδια της κομματικής ..υποδιαστολής.
  *Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, αντιλαμβάνεται με τρόμο το λάθος του και ζητά εκδίκηση από τους εγκληματίες που τον εξαπάτησαν.
  *Γιατί και πώς(?) άραγε ‘’έπεσε στην παγίδα’’ των εξουσιολάγνων προδοτών και αποστατών?
  *Ποιος ‘’Αίολος’’ άνοιξε μόνος του τον ασκό της απιστίας των συκοφαντών και των μπουρδολόγων φοροφυγάδων?
  *Που είναι ο Βασίλης μαυροκόκκινος δικαστής ,που κάθε λίγο ‘’πυρπολούσε το πέλαγος’’ με τις κατηγορίες του και τις μισερές μιζέριες του, εναντίον του Πασόκ και ειδικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου? Δεν ‘’καταδίκασε’’ τον Ανδρέα και ήθελε να συμβάλλει στην τιμωρία του Γιώργου?
  * Που είναι εκείνος ο μικρός και αδόκιμος Αλέξης να μας ενημερώσει για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των 86Δις ευρώ που μας ετοιμάζει?
  *Αυτό εννοούσε όταν έλεγε »θα σχίσει» τα μνημόνια τα μικρά και θα πάμε στα… μεγάλα? και εγώ περιμένω έξη μήνες να αλλάξει η ζωή μου, να γίνω περήφανος και αγωνιστής έλληνας γεμάτος αξιοπρέπεια και καλλίτερη και χωρίς άγχος ζωής?
  *Και αντί για αυτό, »συγκάλυψε» τον ΨΕΥΤΗ πολιτικό απατεώνα Καραμανλή, έκανε Πρόεδρο τον φυσικό αυτουργό εκτελεστή της οικονομίας Πάκη τον σεξουλιάρη, που λένε . »Τακίμιασε» με τα πολιτικά απόσκατα και συγκυβερνά με καΜένους, Γρηγοροβλαμμένους και Παυλοκαυλωμένους ?
  *Με αυτό το πρόγραμμα και με αυτά τα πολιτικά απορριμματοφόρα θα »επιδιώξει» να σώσει και να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα μας?
  *Πόση πίκρα αισθάνομαι, μαζί με τον ‘’παρασυρόμενο’’ λαό μας, από τους ψευτοκαΜένους συκοφάντες ‘’κίναιδους’’ της αφελούς δημοκρατίας μας, να την ‘’βλέπω’” να ..βιάζεται ασύστολα, ανεπαίσχυντα και να »γεννά» τα εξώγαμα εξαμβλώματα της πολιτικής αλητείας, της καταστρατηγημένης δικαιοσύνης και της διεφθαρμένης παραοικονομίας?
  Με θλίψη και οργή βλέπω και σκέπτομαι, ότι απεδείχθη περίτρανα, ότι οι προσπάθειες που έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν ότι το ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η Ελλάδα, μετά την αναισθησία του ..βουδιστή, την υπονόμευση του Καλαματιανού, του Τσίπρα και των άλλων..καμένων εγκεφάλων και ανεγκέφαλων, τόσο της μέσο-ακροδεξιά,ς όσο και της κουλτουροδιαστελόμενης ..αριστεράς καρδίας και της δεξιάς τσέπης.
  ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να συλλάβει αυτούς πολιτικούς απατεώνες?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.