ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αφιερωμένο το doodle

H google τιμά την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Η google τιμά την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνοντας το σημερινό της doodle.

Η μέρα αυτή θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ και έχει τις ρίζες της στις μεγάλες διαδηλώσεις στην Αμερική, αλλά και την Ευρώπη στις αρχές του 20ου αιώνα, με τις οποίες οι γυναίκες ζητούσαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας και φυσικά δικαίωμα ψήφου.

Σήμερα, έναν αιώνα σχεδόν μετά, οι γυναίκες παραμένουν δυστυχώς ακόμη το "αδύναμο" φύλλο, αφού ακόμη και στην"προηγμένη" Δύση, παίρνουν χαμηλότερους μισθούς αναλογικά με τους άνδρες στις ίδιες θέσεις εργασίας.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και τηνημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.

Η google έφτιαξε ολιγόλεπτα βιντεάκια με γυναίκες από διάφορες πόλεις του κόσμου να εκφράζουν τα όνειρά του... Με βασικό σύνθημα #OneDayIWill, η google έδωσε βήμα στα όνειρα γυναικών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.