ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η γοητεία της σαχλαμάρας

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία κυβέρνηση της χώρας με μέτρια στελέχωση. Αποδεικνύεται, όμως, η μοναδική με συμμετοχές σε αυτήν αστείων περιπτώσεων με ελάχιστο πολιτικό εκτόπισμα σε υπεύθυνα υπουργικά πόστα. Ανάμεσα τους ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ξεχωρίζει τιμητικά -μαζί με τον εκτός συναγωνισμού Πάνο Καμμένο - για την αμετροέπεια του. Με την οποία υποθάλπει μια μυωπική ισχυρογνωμοσύνη, ακατάλληλη για τη διαχείριση των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί

Προχθές κιόλας, υπό το συνήθη παραληρηματικό οίστρο του, έχρισε μερίδα των εξαθλιωμένων προσφύγων σε επενδυτές. Υποσχόμενος, μάλιστα ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους εξ΄αυτών επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, προσέβαλλε καταρχήν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους κατατρεγμένους, ενώ παράλληλα γελοιοποίησε και την έννοια του περιζήτητου διεθνούς επενδυτή.

Δεν ήταν μια ακόμη ατυχής δήλωση, του υφυπουργού που ονειρεύεται ¨θερινό” Νταβός σε νησί της Εύβοιας. ¨Ήταν μια συνειδητή έκθεση των επιθυμιών της κυβέρνησης να βγάλει και από τη μύγα ξύγκι. Γι αυτό και ο ίδιος πεισματικά επέμεινε, παρά τη δημόσια αποδοκιμασία, να συνδέει την υποτιθέμενη προοπτική μιας καλύτερης τύχης στη χώρα των αναξιοπαθούντων μεταναστών και προσφύγων με την οικονομική τους επιφάνεια και τις επενδυτικές τους διαθέσεις! Ξεροκεφαλιά που επιβεβαίωσε με τη βροντερή σιωπή επί του θέματος το κατά τα άλλα λαλίστατα ευαίσθητο και ουμανιστικό Μέγαρο Μαξίμου.

Άγνωστο αν στο πρόσωπο του συγκεκριμένου υφυπουργού η κυβέρνηση έχει αναθέσει το ρόλο του ¨τρελού του χωριού” που με τις μεγαλόφωνες κοτσάνες του εκστομίζει όλες τις κρυμμένες αλήθειες. Το σίγουρο είναι ότι ο πρώην χειροκροτητής του Σημίτη, γενικός γραμματέας στο Οικονομικών επί Χριστοδουλάκη, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της επιτροπής διαλόγου με το Ποτάμι, δεν χρειάζεται περαιτέρω ώθηση για να ερμηνεύσει αφελώς όσα μπορεί και μόνος του.

Είναι ο άνθρωπος που εκ μεταγραφής στο ΣΥΡΖΙΑ και ως “δοτός” -σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου- αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με κωμικές δικαιολογίες , εν μέσω της περήφανης Βαρουφάκειας διαπραγμάτευσης, υποστήριξε ότι έβγαλε 40.000 ευρώ στο εξωτερικό τρεις ημέρες πριν τις εκλογές. Ένα έμβασμα υποτίθεται για να ξεκινήσει η κόρη του - η οποία δεν είχε ακόμη πάρει πτυχίο από τη σχολή της στη Θεσσαλονίκη - ένα μεταπτυχιακό που, αν γινόταν δεκτή, θα άρχιζε 9 μήνες αργότερα. Προνοητικός, αναμφίβολα, πολύ πριν τα capital controls

Είναι επίσης ο ίδιος που αγέρωχα πέταξε τη μπαρούφα σχετικά με τη Τουρκία ότι “εμείς ζητάμε επίλυση των θεμάτων δια της διπλωματικής οδού, αλλιώς πόλεμος”. Και κατόπιν, έχοντας υπό μάλης το χαρτοφυλάκιο των διεθνών οικονομικών σχέσεων του ΥΠΕΞ αντί να βρει κάνα επενδυτή για την ΑΓΝΟ ή τη ΕΒΖ, ταξίδεψε στη γενέτηρά του, τη Κωνσταντινούπολη, για να συζητήσει την αδελφοποίηση των παλαιών παραδοσιακών αγορών του Καπαλί Καρσί με το Γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι!

Δυστυχώς στον χαλαρά εμπνευσμένο επίκουρο καθηγητή Οικονομικών του ΑΠΘ, δεν περισσεύει σύνεση, κρίση και πολιτική υπευθυνότητα εν μέσω διαχειριστικής εγκατάλειψης της καθημερινότητας από τα σκουριασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα της "δεύτερη φορά Αριστερά" κυβέρνησης; Αναπόφευκτα επιχειρεί να καλύψει τις αδυναμίες του ως προς την κατανόηση και την άσκηση ουσιαστικής πολιτικής, με κενού περιεχομένου δήθεν καινοτόμες σκέψεις και φραστικές ακροβασίες.

Με αποτέλεσμα να γίνεται ο κυνικός τελάλης της εξευτελιστικά ωμής πρόθεσης της κυβέρνησης να βάλει χέρι στο υποτιθέμενο πουγκί των προσφύγων. Προφανώς δεν φταίει ο ίδιος ο μη Μαρξιστής υφυπουργός. Τόσος είναι, όπως έγραφε και ο ποιητής. Και ηθικά και διανοητικά. Το ζήτημα είναι στην αντιπολίτευση που αξιολογεί τα λεγόμενα του ως σοβαρά. Αγνοώντας ίσως ότι ο Δημήτρης Μάρδας ως συγγραφέας της νουβέλας, υπό το προφητικό τίτλο “Η γοητεία μιας συντριβής” έχει προ πολλού, παρέα με τους ομολόγους του στο κυβερνητικό σχήμα, υποκύψει στη θελκτικότητα της σαχλαμάρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.