ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «μάχη» στη Βουλή για τη διαφθορά

Αλ. Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ-Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, την οποία είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, όπως είπε, το πόρισμα της εν λόγω επιτροπής θα βγει άμεσα. Το αργότερο στα τέλη του Μαΐου το πόρισμα όχι του «αγίου ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θέλω να δεσμευτώ ότι η υπόθεση αυτή με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων σας (σ.σ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν μπορούν να κλείσουν μέσα σε μια νύχτα επειδή καταθέσατε μια τροπολογία σε μια νύχτα που αθωώνει και δίνει ασυλία σε αυτούς που σας τα έδωσαν», σημείωσε. Τόνισε ότι οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν κατά κεραίας. 
ÂÏÕËÇ - ÓõæÞôçóç ðñï Çìåñçóßáò ÄéáôÜîåùò, óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 143 ôïõ Êáíïíéóìïý ôçò ÂïõëÞò, ìå ðñùôïâïõëßá ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá, óå åðßðåäï Áñ÷çãþí ÊïììÜôùí, ó÷åôéêÜ ìå ôç ìåôáññýèìéóç ôïõ áóöáëéóôéêïý óõóôÞìáôïò ôçò ÷þñáò. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ Ê

Καταφέρατε να χρεοκοπήσετε και τα κόμματά σας, 210 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΝΔ. Από αυτά τα 197 εκατ. αφορούν δάνεια από τράπεζες και δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας είχαν βάλει εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις. Είχαν εξασφαλίσει ότι εσαεί θα αναπαράγεται ο δικομματισμός και οι υψηλές χορηγήσεις. Κι όμως δόθηκαν δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν.

Οι 13 παρεμβάσεις και η επαναδιαπραγμάτευση για τη Siemens

Μεταξύ των συνολικά 13 παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και γενικότερα, που κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι και εκείνη που καταλογίζει για ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Αθανασίου, που, όπως είπε, έγινε λίγο πριν από τις εκλογές τότε, για να ευνοήσει τους εκλεκτούς του.

«Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το θράσος τους , για την απύθμενη υποκρισία», είπε εξαπολύοντας πυρά ιδιαίτερα στην τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη υπήρχαν πάντα, είπε, και τόνισε ότι όμως την 3ετία της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου «χάθηκε η μπάλα». Είπε ακόμη ότι οι παρεμβάσεις πολλές φορές ακόμα και οι παραλείψεις αποτελούν παρέμβαση, για να σχολιάσει ότι «ήταν πολλές κι αυτές», φέρνοντας ως κορυφαίο παράδειγμα την «παράλειψη», όπως είπε, να παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές η λίστα Λαγκάρντ. Κατηγόρησε την τριετία για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Ζίμενς και μίλησε για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφτηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών διεκδικώντας την επαναδιαπραγμάτευση αυτού του συμβιβασμού με τη Ζίμενς και κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση «πρέπει να τελειώσει οριστικά αυτή η ντροπή» του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, τόνισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπασταύρου μίλησε για τρανταχτό παράδειγμα που λειτουργεί ως σύμβολο του «ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος». Επικαλούμενος τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν από έγγραφα που έχουν οι ελληνικές αρχές και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, είπε ότι ο κ. Παπασταύρου εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της οφ σορ εταιρείας.

Απευθύνοντας «το κύριο πολιτικό ερώτημα που αφορά» τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ρώτησε: «γιατί καλύπτεται αυτό το δίδυμο Σαμαρά-Παπασταύρου;». Τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί δεν παίρνει αποστάσεις από το «σκοτεινό πρόσφατο παρελθόν του κόμματός του», γιατί «τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος;». Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του να διαλευκάνει αυτή την απορία, όπως επίσης και την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. « Αντί να απειλείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με αγωγές επειδή σας ζητούν εξηγήσεις, θα σας πρότεινα να τις δώσετε», υπογράμμισε.

«Σήμερα σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι η ΝΔ με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη νόμιζε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με κάποια από τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. «Εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια, αλλά για θράσος και αλαζονεία και αρμόζει να ειπωθεί το ‘ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Δεν σκεφτήκατε καν ότι έτσι μόνοι σας θα ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας», πρόσθεσε.

Καίρια ερωτήματα για την «περιβόητη παρέμβαση» Παπαγγελόπουλου και τις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε ότι για την εν λόγω υπόθεση που αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις ή τις παραλείψεις που οδήγησαν με μάλλον περίεργο τρόπο τρεις δικογραφίες στο αρχείο. Τρία ερωτήματα προκύπτουν εύλογα, είπε: Ποιος ζήτησε να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση για την οποία κατηγορείτε τον υπουργό για παρέμβαση, ο κ. Παπαγγελόπουλος ή η εισαγγελέας;

Πώς έφτασε η υπόθεση αυτή στην εισαγγελέα και αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς οι δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο ώστε να φτάσουν στα χέρια της κ. Τσατάνη; Πώς είναι δυνατόν ο αντιεισαγγελέας του Α.Π. με έγγραφο του στις 22/42015 να γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς και στις 18/12/2015 ο ίδιος άνθρωπος να γνωμοδοτεί με νέο έγγραφο ότι οι δικογραφίες στις υποθέσεις Βγενόπουλου νομίμως αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα; Ρωτώ: Δεν υπάρχει εδώ μια προφανέστατη δικονομική αντίφαση;

Επισήμανε ότι για την υπόθεση και στελέχη της αντιπολίτευσης αναδεικνύουν με ένταση τα σημεία της υπόθεσης, για το εάν υπήρξε μια επιχείρηση συγκάλυψης, και κατέθεσε στα πρακτικά τόσο την επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσιρώνη προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και την επιστολή του κ. Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Είστε ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της χώρας

Ανικανότητα καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, καθώς όπως είπε, από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να προκύψει άλλο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ουσιαστικός εθνικός λόγος. «Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Δεν έχω αυταπάτες. Θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

Στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, η Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι κανονικό δημοκρατικό κράτος σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της ομιλίας του.

«Για ανθρώπους σαν και εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία, όπως είπε, με κάθε τρόπο και μέσο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός».

Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα. ι. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αλλά υπήρξε κι ένας υπουργός σας που είπε την αλήθεια. Τα δύσκολα τελείωσαν, έρχονται τα χειρότερα, είχε δίκιο ένας υπουργός σας, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μπήκατε σε μυστικά παζάρια», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κόκκινα πρωτοσέλιδα» στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ. «Πλην της γνωστής γάτας στις μυστικές συναντήσεις, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μυστικά με εκπρόσωπο της διαπλοκής; Και γιατί τόσες συναντήσεις; Για να πείτε τελικά «όχι»; «Όχι» σαν αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι»», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για δήθεν ανθρωπισμό της αριστεράς που βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης και είπε, χαρακτηριστικά, ότι «με τις ανοησίες σας είναι βέβαιο ότι τους επενδυτές θα τους κάνετε μετανάστες», «Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», πρόσθεσε ενώ έκανε αναφορά στις ενέργειες κατά της διαπλοκής προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και επί Κώστα Καραμανλή, και επί Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε επίσης ότι οι κ.κ Μουζάλας και Καμμένος είναι στις καρέκλες τους και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Στην υπόθεση των εκβιαστών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Φ. Γεννηματά: Αντιπερισπασμός η συζήτηση

Αντιπερισπασμό και διχαστική πρωτοβουλία χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη συζήτηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι, ποτέ δεν είχε το ηθικό πλεονέκτημα. «Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, είστε κάθε λέξη από τα ψέματα που είπατε». είπε χαρακτηριστικά.

Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς κάναμε από μόνοι μας έλεγχο, τα πορίσματα βρίσκονται στον εισαγγελέα. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Θα στηρίξουμε το αίτημά σας για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων. Γιατί όμως εσείς δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομία από το 2002;  διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μόλις μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης, ο βασιλιάς είναι γυμνός. Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει; ρώτησε την κυβέρνηση η κ. Γεννηματά.

Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί, γιατί καταψήφισε όλα τα μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν βρήκατε το σθένος να ψηφίσετε ούτε καν την άρση τραπεζικού απορρήτου, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. [[Υπάρχει κυβέρνηση σήμερα ?]]
  =========================
  Υπάρχει τρόπος που ο πρωθυπουργός , μπορεί να σώσει την Ελλάδα σήμερα, αρκεί να έχει πολιτικά αρχ@@@@α ?
  ———————————————————————————————————–
  Ας το αποδείξουν εισπράττοντας το πρόστιμο από τους λαθρεπιβάτες του
  ελληνισμού]]

  Γιώργος Παπακωνσταντίνου:
  ======================
  Ο Μοναδικός υπουργός που έβαλε 1,2 Δις ευρώ πρόστιμο σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου μέσω του τριγωνικού συστήματος διαπλοκής..
  Κι όμως! Σαμαράς και Βενιζέλος με (ν)τροπολογία Παρασκευή βράδυ χάρισαν το πρόστιμο στα πιράνχας.
  Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας, ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση
  ===============================================
  ΚΤΥΠΟΥΝ την διαπλοκή και τις ύαινες κατά πρόσωπο, κι αντί ο λαός να βρεθεί σύσσωμος δίπλα τους, έπεσε στην παγίδα της ελληνικής τρόϊκας της διαπλοκής .
  Έπεσε θύμα του εφιάλτη καθ΄εξιν και κατ΄επάγγελμα Αντώνη Σαγματοποιού του πληθωρικά πολιτικά ατάλαντου ‘’δοκησίσοφου’’, του χουντοαναθρεμμένου Αλέξη του πανηλίθιου και κομματικά ‘’αμπλαούμπλα’’ καΜένου (κατ΄όνομα και κατ΄ουσίαν) εντελώς.
  ΓΙΑΤΙ ο Τσίπρας δεν επαναφέρει το πρόστιμο των 1,2 δις ευρώ με νέο νόμο, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ !!!
  ===================================================
  ώστε με τα χρήματα αυτά να επιλύσει ΟΛΑ! σχεδόν τα παρόντα προβλήματα?

 2. SPARTA. 6:07 30/03/2016

  Το καλύτερο είναι να πάει η χώρα άμμεσα σε εκλογές.Ή κυβέρνηση του Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση από προδότες, αλήτες και δοσίλογους.Ποτέ την χώρα δεν κυβέρνησε μια κανονική εγκληματική συμμορία σαν αυτή που κυβερνάει σήμερα.Με λαμόγια του κλεφτοπασοκ, πλούσιους αριστερούς αληταράδες και προδότες, έφτιαξε ο ψεύτης και πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας μια κυβέρνηση που εγκληματεί καθημερινά εναντίον των Ελλήνων.Εκλογές τώρα για να φύγει η χολέρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  • ΝΒ 10:28 30/03/2016

   ΧΟΥΝΤΑ ΑΣΥΛΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
   ====================
   Απολαβές και «ασυλία»
   Το πρώτο πράγμα που φρόντισαν να κάνουν οι ηγέτες της χούντας, ήταν να αυγατίσουν τα εισοδήματά τους –σε σχέση όχι μόνο με τους ώς τότε δημοσιοϋπαλληλικούς μισθούς τους,
   αλλά και με τις απολαβές της ανατραπείσας κοινοβουλευτικής «φαυλοκρατίας».
   Με τον Α.Ν. 5 του 1967, ο μισθός του πρωθυπουργού υπερδιπλασιάστηκε (από 23.600 σε 45.000 δρχ),
   • των υπουργών και υφυπουργών αυξήθηκε από 22.400 σε 35.000 δρχ, ενώ θεσπίστηκαν -για πρώτη φορά- ημερήσια «εκτός έδρας» 1.000 και 850 δρχ αντίστοιχα («Πολιτικά Θέματα» 5.10.73).

   • ΧΟΥΝΤΑ ΑΣΥΛΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
   Οι δικτάτορες θεσμοθέτησαν τέλος τη μελλοντική ασυλία τους,
   με ρυθμίσεις που κάνουν τα σημερινά κουκουλώματα να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι.
   Η χουντική νομοθεσία «περί ευθύνης υπουργών» (Ν.Δ. 802 της 30.12.1970) περιείχε «μεταβατική διάταξη» (§ 48) βάσει της οποίας δίωξη υπουργού ή υφυπουργού της χούντας μπορούσε να γίνει μόνο με απόφαση των …συναδέλφων τους.

   • Επιπλέον, όλα τα «εγκλήματα δια τα οποία δεν ησκήθη ποινική δίωξις μέχρι της ημέρας συγκλήσεως» της μελλοντικής Βουλής, θεωρούνταν αυτομάτως παραγεγραμμένα!
   Προϋπόθεση για την ατιμωρησία συνιστούσε, φυσικά, η επιτυχία της ελεγχόμενης επιστροφής στον κοινοβουλευτισμό «αλά τουρκικά».
   Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τίναξε όμως το εγχείρημα στον αέρα, με αποτέλεσμα
   =======================
   τον κάθετο θεσμικό διαχωρισμό της Μεταπολίτευσης απ’ το προηγούμενο καθεστώς.

 3. ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ…????????????

  ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ?????

  Πολιτικοί χωρίς ‘’ούμπαλα’,’ αιχμάλωτοι και όμηροι του ντόπιου και ξένου κατεστημένου, ούτε ΚΑΝ ! ανέφεραν την αιτία και τον εγκληματία της σημερινής μας κατάντιας. Γιατί κύριοι βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την κατάντια? Κανείς σας δεν διαθέτει ίχνος !! από πατριωτισμό, από ηθική, από αγάπη για τα παιδιά μας, για το αίμα των προγόνων μας?
  Κύριε Τσίπρα,
  όταν ‘’συγκαλύπτεις’’ τους διεφθαρμένους της Καραμανλικής πενταετίας 2004-2009, όταν ξεπουλάς αντί πινακίου φακής τον ‘’Αστέρα’’ και σχεδόν ‘’χαρίζεις’’ τα χρυσοφόρα ελληνικά αεροδρόμια, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Έλληνες να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ και ΠΩΣ(?) να σε πιστέψουν?
  Πόσο ..απόθεμα πολιτικής ‘’διαθέτεις’’, ώστε να συμπαίζεις με την δεξιά των λαμογίων και της χρεοκοπίας, με τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της σημερινής κατάντιας της πατρίδας μας?
  Για ποια πολιτική ηθική θα μιλήσεις, όταν είσαι δέσμιος της λερναίας ακροδεξιάς που παρουσιάζεται είτε με την μορφή καΜένων εντελώς, είτε καρατζαφέρηδων, είτε μιχαλολιάκων, είτε νικολόπουλων είτε τέλος με το πλήθος του αλησμόνητου χαφιεδότσουρμου ( αυτών που …αποτελούνε τον εθνικό κορμό)?
  Όταν δεν ‘’καίγεσαι’’ να μάθεις, που πήγαν τόσο δις ευρώ επί πρωθυπουργίας του ομοιογενούς και ομοιοανατραφέντος κληρονόμου των εθναρχήδηδων καταστροφέων της οικονομίας , του περιβάλλοντος , της Ελλάδας μας.
  *Όταν δεν αναφέρεις ΚΑΝ!!!! τον εγκληματικό και ανεξήγητο διπλασιασμό του χρέους από 178 σε 350 δις ευρώ και ταυτόχρονα μέχρι ΧΘΕΣ, οργίαζες για το …φουσκωμένο έλλειμμα ,που τελικά όχι μόνο ήταν 15,6% , αλλά ακόμη ..ψαχνόμαστε, πώς να πιστέψουμε όλα όσα μας λές ..το βράδυ και αναιρείς ή….ΞΕΧΝΑΣ την άλλη μέρα?
  *Λογικά θα έπρεπε στο λεξικό να σβήσουμε τις λέξεις ‘’ψευτιά’’ και ‘’απάτη’’ και να βάλουμε τη λέξη ..Αλέξης, Πάνος…σαν ελάχιστο δείγμα υπόμνησης προς τις γενιές που έρχονται ‘’ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ’’ λες και είσαι τούρκος..Σουλτάνος
  *Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι περιμένεις να κάνουν οι απλοί και έντιμοι αδύναμοι Έλληνες?
  *Όταν ‘’υπακούς’’ στους εντολείς σου και επιλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πιο αποτυχημένο και πολιτικά και ηθικά επιβαρυμένο ‘’χουντοσυγγενή σου’’ Πάκη , όταν συνεργάζεσαι με τον ακροδεξιό πανηλίθιο ψεύτη και συκοφάντη μπουρδολόγο καΜένο εντελώς φοροφυγά πατριδοκάπηλο, τι νομίζεις ότι οι Έλληνες θα δώσουν ως αντάλλαγμα των εγκληματικά πολιτικών συμβιβασμών σου ?
  *Όταν βλέπουν και ακούν οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος, όπου έχετε πάει, τις κοτσάνες, τις μπαρούφες και την αμέτρητη αγραμματοσύνη και αναισθησία , είναι σίγουρο ότι ‘’Ηλίθιο’’ θα σε ανεβάζουν, ολοκληρωτικά καΜένο και μπουρδολόγο θα σε κατεβάζουνε.
  *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία την εμπάθεια και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?
  Κύριε Τσίπρα,
  απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
  Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.