ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ατζέντα της ασφάλειας απαντά η ΝΔ στον Τσίπρα

Η στόχευση Μητσοτάκη από την προ ημερησίας που ζήτησε

Να φέρει τον Πρωθυπουργό αντιμέτωπο με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, που δεν είναι άλλα από το μεταναστευτικό και την οικονομία, επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωτοβουλία να ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα ζητήματα ασφάλειας που εγείρονται από τις μεταναστευτικές ροές και τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
mitsotakis

Σε μία συγκυρία που το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στη βελγική πρωτεύουσα, εκ των πραγμάτων, ενισχύει τις ανησυχίες για τη μορφή της Ευρώπης και, παράλληλα, αποτελεί «καύσιμο» για πολλά σχήματα της δεξιάς (και στην Ελλάδα), ο κ. Μητσοτάκης με τη χθεσινή πρωτοβουλία έδειξε ότι επιδιώκει αφενός να φέρει τη συζήτηση στα μείζονα, αφετέρου δε να εγκαταστήσει τη Ν.Δ. ως κύριο φορέα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και να μην επιτρέψει πάνω στις τρομοκρατικές επιθέσεις να υπάρξει... σπέκουλα από τους λαϊκιστές.

Από την επιστολή Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απουσιάζει κάθε ακραία έκφραση και υιοθετούνται ήπιοι τόνοι, που όμως δεν κρύβουν την πραγματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του άλλωστε εκτιμούν ότι τα δραματικά γεγονότα στις Βρυξέλλες δημιουργούν ένα εντελώς νέο περιβάλλον εντός του οποίου θα κινηθεί το σύνολο της Ευρώπης. Στα καθ' υμας δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η ευρωτουρκική συμφωνία για μετανάστες και πρόσφυγες θα καταστεί, άμεσα, κενό γράμμα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να δεχθεί ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ακριβώς εδώ εδράζεται και το αίτημα για την προ ημερησίας στη Βουλή, που ήδη το Μαξίμου επιχείρησε να το διαχειριστεί απαξιωτικά.

«Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη και για το κάθε ένα χωριστά. Είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου. Όμως, εξίσου βέβαιο είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της Ελευθερίας και
της Δημοκρατίας. Η ασφάλεια των πολιτών αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος», σημειώνεται στην επιστολή Μητσοτάκη, ο οποίος και θα επιμείνει. Στη βάση της ανάλυσής του, άλλωστε, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη ατζέντα κάθε άλλο παρά προνομιακή είναι για τον κ. Τσίπρα, που απλώς επιλέγει τα πυροτεχνήματα περί διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.