ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα Exit Polls

Ήττα για τη Μέρκελ σε δύο από τις τρεις περιφέρειες των σημερινών εκλογών

Η λαϊκιστική δεξιά της Γερμανίας κατέγραψε σημαντική νίκη στις τοπικές εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια σήμερα, με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που την εκρποσωπεί να εξασφαλίζει από 11% έως και 23% των ψήφων, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ να ηττάται στις δύο από τις τρεις ψηφοφορίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit polls.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία κάνει την είσοδό της και στα τρία τοπικά κοινοβούλια, ενώ οι συντηριτικοί της Μέρκελ χάνουν το ιστορικό τους προπύργιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης, όπου λαμβάνουν το 27,5% των ψήφων, ενώ πρώτο έρχεται το κόμμα των Πρασίνων με 32,3%, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησαν οι ανησυχίες που προκάλεσε η ανοικτή πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες.

Στην Σαξονία-Ανχαλτ, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, η AfD αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση, με 23% των ψήφων, σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη για μία χώρα όπου το ναζιστικό παρελθόν είχε κρατήσει μέχρι σήμερα στο περιθώριο της δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Η CDU εξακολουθεί να είναι εδώ πρώτη δύναμη με το 29% των ψήφων.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, η φιλόδοξη αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ, η οποία έλαβε αποστάσεις από την γενναιόδωρη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, δεν καταφέρνει να ηγηθεί στο κρατίδιο που παραμένει στα χέρια των σοσιαδλημοκρατών (SPD), το οποίο εξασφαλίζει το 37,5% των ψήφων, έναντι 32,5% της CDU.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 3:58 14/03/2016

    Η Μέρκελ υποτίθεται – προς ώρας – πως στο προσφυγικό παίζει αντίθετο ρόλλο απ αυτόν που έπαιξε στην κριση του ευρώ, με μεγάλη αντίσταση ΚΑΙ στο κόμμα της αλλά συμπαθεια σε άλλα κόμματα, όπως SPD και Πράσινοι . Επομένως ΚΑΙ βέβαια οι λαικιστές/κρυφορατσιστες ( περίπου ΑΝΕΛ και τα χειρότερα ) ανέβηκαν ( με μείωση της αποχής κυρίως ) και στος τρεις τοπικές εκλογές , αλλά στις δύο από αυτές νίκησαν όσοι υποστηρίζουν την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό . Οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 είναι άλλη ιστορία . Είναι φυσικά ντροπή γιά την Γερμανία η στροφή αυτή προς τα δεξιά, αν και σε τοπικές εκλογές ( Laender ) έχει εμφανιστεί προσωρινά το φαινόμενο. Ενα μένει η Γερμανία έχει μικρότερο ποσοστό ψήφων ρατσιστών και ναζί από την Ελλάδα . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.