ΕΛΛΑΔΑ

Και για την απελευθέρωση της πόλης

Καλαμάτα: Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυστοστόμου, και την Αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ξεκινούν αύριο, στις 3:00 μ.μ., οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας από τον τουρκικό ζυγό.
SONY DSC

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις, για τη σημασία της εθνικής εορτής, θα λάβουν χώρα σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας. Θ' ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φοιτητές και μαθητές στα μνημεία και στις προτομές των Ηρώων της πόλης, με τη συμμετοχή και της Φιλαρμονικής του δήμου Καλαμάτας.

Ανήμερα της εθνικής εορτής (Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016) το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκινά στις 7:00 το πρωί με το εωθινό και την παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων, από τη Φιλαρμονική του δήμου Καλαμάτας, στους δρόμους της πόλης.

Δοξολογία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του 5ου Λυκείου Καλαμάτας, Ιωάννης Μπουγάς.

Στη συνέχεια, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και από τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και τοπικών αρχών.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θ' ακολουθήσει παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων και τμημάτων του Στρατού. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Πιτσίλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.