ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία

Κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ από τα δημαρχεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την απόφαση να κατεβάσουν από τα κτίριά τους τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση της Ευρώπης από τις ιδρυτικές της αξίες, με αφορμή τη στάση που κρατάει στο προσφυγικό, πήραν έξι ισπανοί δήμαρχοι.

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κυματίζει πλέον στα κτίρια των δήμων Λα Ρόδα ντε Ανδαλουσία, Πεδρέρα, Αζναλκόγιαρ, Ελ Σαουθέχο, Χιλένα και Βογιούγιος δε λα Μιταθιόν, που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα της Σεβίλλης. Και οι έξι δήμοι ελέγχονται από την Ενωμένη Αριστερά.

Οι δήμαρχοι που πήραν αυτοί την απόφαση καταγγέλλουν τη συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα ως αμφιβόλου νομιμότητας.

Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ο Άλβαρο Γκαρθία, δημοτικός σύμβουλος της Πεδρέρα: «Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αδελφότητας που μας εμπνέει» και τόνισε ότι η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να κυματίσει ξανά στα δημοτικά κτίρια «όσο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συνεχίζουν να παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ότι αφορά το άσυλο και την υποδοχή των προσφύγων».

Το παράδειγμα τους αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.