Neo

Κάτι ξέρει ο Παππάς για τους υποψήφιους επενδυτές…

Ως γνωστόν, εδώ και πολύ καιρό, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει εμπλακεί ενεργά στο κομμάτι των επενδύσεων, καθώς είναι εκείνος που μιλά με υποψήφιους επενδυτές, αλλά και με εκπροσώπους funds, προσπαθώντας να τους πείσει να επενδύσουν στην Ελλάδα.
pappas

Κατά συνέπεια, έχει την δική του αξία το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας έσπευσε χθες, σε εκδήλωση της εταιρείας British American Tobacco, να… προαναγγείλει σοβαρές αφίξεις επενδυτών. «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας που θα φέρει μία έκρηξη επενδύσεων. Είχα την ευκαιρία να δω πολλούς επενδυτές, νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει», επισήμανε χαρακτηριστικά, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της εταιρείας-κολοσσού καπνικών προϊόντων να δημιουργήσει διαμετακομιστικό κέντρο στο Πέραμα. Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως οι εταιρείες που θα αποφασίσουν να επενδύσουν «συμβάλλουν στο η ελληνική οικονομία να πάει καλύτερα», ενώ ανέφερε ότι «υπάρχουν θετικά σημάδια για την πορεία της οικονομίας ως προς τον μηδενισμό της ύφεσης, την πορεία των εξόδων και την απορροφητικότητα των κονδυλίων». Κάτι ξέρει…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mετά το «ντιάλ » με την British American Tobacco Co. πείτε μας κε. Υπουργέ ,
  πότε επιτέλους θα ενεργοποιήσετε τον νόμο της απαγόρευσης του καπνίσματος.
  Δεν μιλάμε φυσικά για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους γενικά όπως ειναι οι νόμοι σε όλη την Γη, αλλά εστω σε κλειστούς δημόσιους χώρους , σε ρεστωράντ και σε καφετέριες , ή μπαρ ….
  Οι καρκίνοι θερίζουν και η κρατική οικονομία επιβαρύνεται με τις ασθένειες του καπνίσματος ´
  Σεις τώρα μιλάτε για ανθρώπους που δεν τολμάνε να πάνε σε άλλες χώρες γιατι τους παίρνουν με τις πέτρες .
  Αυτήν την οικονομική πρόοδο και αμναπτυξη προςπαθείτε να μας μας φέρατε κ. Παππά ;
  Ούτε καν δεν ντρέπεστε ;

 2. ΓΙΑ »ΤΕΤΟΙΕΣ» ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ »ΚΑΝΑΝΕ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!!
  ===========================================

  «Διότι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης μεταβιβάζεται – χαρίζεται σε κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε τουρκικά οικονομικά συμφέροντα» προσθέτει.

  [[ Jermyn Street Real Estate Fund IV LP την παραμονή της Πρωτοχρονιάς]]

  Υπεγράφη η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης
  =======================================
  Την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την πώληση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ
  «Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ», αναφέρει το Ταμείο.
  Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση.
  Θυμίζουμε ότι την Τρίτη η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και εκπρόσωποι των επενδυτών υπέγραψαν συμφωνία παραμονής στον διαγωνισμό.
  Αναμένεται η επικύρωσή της από την Εθνική Τράπεζα για να προχωρήσει η κατάθεση στο ΣτΕ του αναθεωρημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).
  Η επεξεργασία του από το ακυρωτικό δικαστήριο υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τρεις μήνες και, εφόσον εγκριθεί, θα ακολουθήσει η υπογραφή της τελικής συμφωνίας.
  Η ιδιωτικοποίηση είχε βαλτώσει μετά την αρνητική γνωμοδότηση του ΣτΕ στα σχέδια της προηγούμενη κυβέρνησης να «φυτέψει» 100 μεζονέτες συνολικής επιφάνειας 35.000 τετραγωνικών σε δασική έκταση, σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Απόλλωνα Ζωστήρα.

  «Απαράδεκτο ξεπούλημα»
  Λαφαζάνης: Θα αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
  Για «απαράδεκτο ξεπούλημα» για «ένα κομμάτι ψωμί» του Αστέρα Βουλιαγμένης κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ υπογραμμίζει ότι «για αυτά τα πρωτοφανή σκάνδαλα θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες».
  Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «το μέγα αυτό σκάνδαλο, το οποίο έρχεται μετά και το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων και τη μια προσφορά για την φωτογραφική χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα φραγμό και όριο στην εκποίηση και παράδοση της χώρας στα πιο άγρια ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα και μάλιστα τρίτων κρατών».
  Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «φιλέτο» τον Αστέρα Βουλιαγμένης και καταλογίζει στην κυβέρνηση Τσίπρα και το «αμαρτωλό», όπως αναφέρει, ΤΑΙΠΕΔ ότι «θεωρούν ως μεταρρύθμιση τη μεταβίβαση και μάλιστα με χαριστικό τίμημα, στρατηγικών επιχειρήσεων, στρατηγικών υποδομών και στρατηγικών ακινήτων φιλέτων σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών».
  «Διότι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης μεταβιβάζεται – χαρίζεται σε κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε τουρκικά οικονομικά συμφέροντα» προσθέτει.
  «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζουμε καμιά πολιτική εξουσιοδότηση, καμιά νομιμότητα και κανένα τετελεσμένο για τέτοιου είδους απαράδεκτες και σκανδαλώδεις εκποιήσεις, φωτογραφικού και χαριστικού χαρακτήρα και τονίζουμε ότι για αυτά τα πρωτοφανή σκάνδαλα θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

 3. ΝΜan. 12:21 29/03/2016

  ΛΕΤΕ(?) να εννοούν τις »ίδιες» επενδύσεις?

  ΤΑΣΙΑ Αφού ισχυρίστηκε ότι τα νησιά «πλούτισαν» από την απόβαση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων επιτίθεται στα ΜΜΕ
  Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου σχετικά με το ότι τα νησιά που υποδέχονται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πλούτισαν από τα χρήματα που αφήνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στα καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπως υποστηρίζει η ίδια.
  Η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό The PressProject, είπε συγκεκριμένα:

  «Πλουτίσανε τα νησιά, πλουτίσαν τα νησιά με τους πρόσφυγες. Οι σύροι πρόσφυγες επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία. Αυτοί που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν αυτά, τα οποία ξέρετε, τα παράνομα, όπου έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Διότι το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.