ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

«Κέντρο Ζωής» για τους οροθετικούς και τις οικογένειές τους

Περισσότερα από 800 άτομα έχουν αποταθεί μέχρι σήμερα στο νεοσύστατο γραφείο του “Κέντρου Ζωής” στη Θεσσαλονίκη, του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή δωρεάν ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης σε ανθρώπους που έχουν HIV λοίμωξη αλλά και στις οικογένειες και τους συντρόφους τους.
or

“Το “Κέντρο Ζωής” λειτουργεί από το 1991 στην Αθήνα. Φέτος συμπληρώνοντας τα 25 χρόνια της λειτουργίας του αντί πανηγυρικών εκδηλώσεων επέλεξε να δημιουργήσει γραφείο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Προς το παρόν στο γραφείο Θεσσαλονίκης , το οποίο λειτουργεί από τις 15 Ιανουαρίου ( Εγνατία 112, 1ος όροφος τηλ 2310 23 70 40), παρέχεται δωρεάν ψυχολογική , κοινωνική και νομική υποστήριξη από 20 εκπαιδευμένους εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ από τις αρχές Απριλίου θα λειτουργήσει και Κέντρο Ημέρας” ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του “Κέντρου Ζωής”, Κωστής Χατζημωράκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων του “Κέντρου Ζωής” στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται στις 30 Μαρτίου (17:15-21:30, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace), ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV»

“Σήμερα ο αριθμός των οροθετικών σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται στις 15.000. Περίπου το 17,5% των συνολικών HIV διαγνώσεων στην Ελλάδα γίνεται σε γυναίκες, με τη μεγαλύτερη συχνότητα νέων διαγνώσεων να εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 25-29. Λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον HIV, ενώ δυσκολεύονται να ζητήσουν προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή. Από στοιχεία ερευνών προκύπτει ότι οι γυναίκες καθυστερούν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του HIV και δεν αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια. Το νέο γραφείο του “Κέντρου Ζωής” στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί την ημερίδα με θέμα «Γυναίκα & HIV» , προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού της Βόρειας Ελλάδας, σχετικά με τους τρόπους στήριξης των οροθετικών γυναικών, αλλά και τη σημασία που έχει η πρόληψη στη ζωή όλων μας. Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη των ειδικών ζητημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οροθετικές γυναίκες στην Ελλάδα σε ιατρικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και την παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισής τους” ανέφερε ο κ Χατζημωράκης.

Η ημερίδα υλοποιείται με την υποστήριξη της γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας ενώ οι υπηρεσίες του “Κέντρου Ζωής” στη Θεσσαλονίκη παρέχονται με την υποστήριξη του «Αλληλεγγύη - Solidarity Now».

Το “Κέντρο Ζωής” ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα, και είναι αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.