ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεαματική κυβίστηση Καμμένου

Κυβέρνηση: «Μακεδονική» κρίση… τέλος

Με μία… θεαματική πολιτική κυβίστηση, ο Πάνος Καμμένος έδωσε χθες τέλος στην «μακεδονική» κρίση που είχε ενσκήψει στην κυβέρνηση, μετά το «σαρδάμ» του Γιάννη Μουζάλα που είχε αποκαλέσει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία».
kammenostsipras

του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβεβαίωσε, με την στάση του, πλήρως τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να αξιοποιεί την χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση προκειμένου να πραγματοποιήσει «φυγή προς τα εμπρός». Μάλιστα, οι εξελίξεις κινήθηκαν γρηγορότερα του αναμενομένου, καθώς ενώ υποτίθεται πως σήμερα ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας θα είχαν ραντεβού προκειμένου να δώσουν τέλος στο «θέμα Μουζάλα», ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φρόντισε να κλείσει μόνος του από χθες τη σχετική συζήτηση.

«Λεκτικό ατόπημα»

Καίτοι, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα επέμενε στην αξίωσή του να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας, χθες άλλαξε στάση. Χαρακτήρισε την στάση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής «λεκτικό ατόπημα», διευκρίνισε ότι «θα στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους» και απέφυγε να ζητήσει την παραίτησή του. Βεβαίως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέμεινε στην άρση της εμπιστοσύνης του προς τον κ. Μουζάλα και επανέλαβε την «πρόκλησή» του προς την ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Αν έχετε τη δύναμη, να καταθέσετε πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Μουζάλα και τότε θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά και, επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, υπενθύμισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι και ο πρώην συνεργάτης του, Νίκος Γεωργιάδης, που παραλίγο να βρεθεί επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, είχε χαρακτηρίσει το Μακεδονικό ως «μπούρδα».

Σε κάθε περίπτωση, αν προέκυψε κάτι από την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, είναι πως τα όποια ρήγματα στην συνοχή της κυβέρνησης επανασυγκολλήθηκαν, η «μακεδονική» κρίση τελείωσε και ο Πάνος Καμμένος ανανέωσε τη «σύμβαση» με
τον Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 14:08 30/03/2016

  Η Ψυχοπαθολογική ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΕΙΑ του Τσίπρα (και του στενού διακομματικού περίγυρού του) , ΔΕΝ έχει προηγούμενο στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία και ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ από όσα Εθνικά Εγκλήματα είναι ικανός να διαπράξει .
  Το 1ο 6μηνο 2015 , επιχείρησε (ως άλλοθι αριστερόστροφης προσπαθείας) να συνδυάσει Εφηβογενή Ιδεοληψία με ΛΑΦΥΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .
  ΟΤΑΝ χτύπησε ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ στον ΤΟΙΧΟ (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΑΓΟΡΕΣ-Κυρίαρχο Παγκόσμιο Οικονομικο-Γεωπολιτικό status) TOTE παραδόθηκε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ το : «ο σώζων την Εξουσία του σωθήτω» .
  Χρονικά ΑΥΤΟ συνέβη , όταν αποφάσισε το Δημοψήφισμα-ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΜΑΖΩΝ , ως μεταιχμιακό εμβρυουλκό (υποκριτικά Λαο-νομιμοποιητικό) μέσο της μετάβασης-μετάλλαξης ΤΟΥ σε Εργολάβο Έργων Πολιτικής Διακυβέρνησης, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ , ΙΚΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ κάθε Παραγγελλόμενης από τους «Χρηματοδότες-Επενδυτές» Πολιτικής . Ο αρχικά μεθοδευμένος (αλλά καλά καμουφλαρισμένος) στόχος του ΟΧΙ , μετετράπη ανερυθρίαστα σε 2-3 ώρες σε Τσιπρο-Υπαρξιακό (πολιτικά-ποινικά-σωματικής ακεραιότητας) ΝΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ , ΑΡΚΕΙ να σώσει ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ σαρκίο . Αν στην Γερμανία κυριαρχήσουν Νεοναζί , ΠΡΟΘΥΜΟΤΑΤΑ θα ταυτιστεί μαζί τους ΑΝ ΑΥΤΟ του εξασφαλίζει μακροημέρευση-ΑΣΥΛΊΑ στην Εξουσία . Και ΑΝ του ζητήσουν να πολυβολεί τις βάρκες ως προϋπόθεση διατήρησης του στην εξουσία , ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ενδοιασμούς .
  Η παράδοση Ανατολικού Αιγαίου στην Τουρκία και η εθελοντική-πρόθυμη-συνειδητή-μεθοδευμένη μετατροπή της Χώρας σε ΜΟΝΙΜΟ καταυλισμό- προθάλαμο-προκεχωρημένο Βορειοευρωπαικό «ΟΑΕΔ» εξαθλιωμένου εργατικού πληθυσμού , είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ του ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ .
  Στο Μαξίμου Α.Ε πια , απλά ΘΑ αναλαμβάνουν – υιοθετούν-αποδέχονται κυλιόμενες κατά το δοκούν Πολιτικές , τις οποίες εργολαβικά ΘΑ προσπαθούν να φέρουν εις πέρας, ως Κερδοσκοπική Απολιτίκ (φυσικά), αλλά Πολιτικοφανής Ανώνυμη Εταιρεία , που αναλαμβάνει Έργα Πολιτικής Διακυβέρνησης αποσαθρωμένων-εκμαυλισμένων ομάδων τριτοκοσμικών πληθυσμών .

 2. Mνήμων 11:59 30/03/2016

  ΣΤΑΘΗΣ ΕΙΠΕ:

  (…)Η Αριστερά, σε όλες της τις εκδοχές, εκφράζει την ταξική αντίθεση με τη Δεξιά, σε όλες της επίσης τις εκδοχές.

  Ποτέ άλλοτε, ή σπανίως, ένα κόμμα της Αριστεράς δεν έχει διασύρει τόσο πολύ και τόσο, σαν έτοιμο από καιρό, αυτήν την αντίθεση.

  Και μαζί της και τον εαυτόν του.

  Οι γενίτσαροι ήταν αθώοι. Τους άρπαζαν μωρά οι Οθωμανοί και τους ανάθρεφαν τέρατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε δεν αποτελείται από γενίτσαρους.

  Αυτοί που αυτομόλησαν στη δεξιά πολιτική δεν ήταν αρπαγμένα μωρά, αλλά ενήλικες που ανάλωσαν -αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι και οι καλύτεροι- τη ζωή τους στρατευμένοι στις ιδέες, στα ιδανικά και στον τρόπο της Αριστεράς.

  Που ως τώρα δεν ήταν ποτέ η χλεύη της Δεξιάς.

  Μα δεν αυτομόλησαν, θα έλεγε κανείς, υποχώρησαν για να ανασυνταχθούν και να πολεμήσουν την επόμενη μέρα. Μάλιστα. Πώς πολεμάνε; Λέγοντας όσα κατήγγειλαν; Πράττοντας όσα απέρριπταν; Ή, μήπως, δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν και μαζί με όλες τις εκδοχές της Δεξιάς υπερψήφισαν; Ή, μήπως, δεν γνωρίζουν ότι τα περί ισοδύναμων είναι φούμαρα, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε – ή, μάλλον, ούτε καν φούμαρα, αλλά «πόνοι»;

  Σε τι ελπίζουν; Σε ένα λέγε-λέγε-λέγε, ό, τι μείνει κι όπου βγάλει; Τόσο μπορούν; Πέστε μου ένα (αριθμός 1) μέτρο, που έφεραν ως αντιστάθμισμα στα εγκληματικά μέτρα που δέχθηκαν να επιβάλουν. Ενα! Ούτε ένα. Ενώ αντιθέτως βροχή, βροχή φωτιάς κι Αρμαγεδδών, οι διαταγές που εκτελούν.

  Κι επιπλέον διαπράττουν το αίσχιστο: φορτώνουν στον λαό τον φόνο του εαυτού του.

  «Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε»,; ερωτούν ξεδιάντροπα εκείνους που φόβισαν, εκείνους που εξαπάτησαν.

  Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός για να έχουμε υπερπρωθυπουργό τον κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ ή όποιον άλλο γκαουλάιτερ μας στείλει το Βερολίνο.

  Σπανίως μια μετάλλαξη λαμβάνει σάρκα και οστά σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ταχύτητα.

  Ο κ. Τσίπρας μιμείται πλέον τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, με όλο και πιο ανατριχιαστικό τρόπο.

  Ομιλεί με τη σύνταξη του Ανδρέα, τις παύσεις του Ανδρέα, τη στίξη του Ανδρέα.

  Και το πιο ανατριχιαστικό, όλο και πιο έντονα πια η φωνή του θυμίζει τη φωνή του Ανδρέα.

  Ανατριχιαστικό, αλλά αναμενόμενο, διότι όσο πιο κούφιος είναι ο μίμος, τόσο πιο έντονη ακούγεται η ηχώ του ινδάλματός του.

  Σπανίως ένας πολιτικός έχει μιμηθεί τόσους πολλούς και τόσα πολλά.

  Ο κ. Τσίπρας μιμείται την πολιτική Σαμαρά, τους τρόπους του Βενιζέλου και το στιλ του Ανδρέα.

  Τον μόνον που δεν μιμείται ο κ. Τσίπρας είναι τον σύντροφο Τσίπρα που πιστέψαμε, που βοηθήσαμε, που αγαπήσαμε.

  Η ντροπή που βαραίνει πολλούς από εμάς για όλο αυτό είναι το ελάχιστο.

  Η οδύνη, όμως, που βοηθήσαμε να βαραίνει σήμερα, απ’ όλο αυτό, κόσμο και κοσμάκη είναι ανεξιλέωτη…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.