ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κριθαράκι με ταχίνι

rizi-me-taxini

Υλικά
250 γρ. κριθαράκι μέτριο Barilla
Νερό
1 κρεμμύδι
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ταχίνι
2 σκ. σκόρδο
1 πράσο
2 φύλλα δάφνης
Λίγα ντοματίνια
1 ζωμό λαχανικών
Φρέσκα μυρωδικά
Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από ½
100 γρ. σουσάμι
50 γρ. μέλι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο και προσθέτουμε ζάχαρη για να καραμελώσουν. Αρωματίζουμε με ρίγανη, θυμάρι και δυόσμο. Ρίχνουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4'. Στη συνέχεια, σοτάρουμε και το κριθαράκι, προσθέτουμε το ζωμό, τα φύλλα της δάφνης και ρίχνουμε σταδιακά το νερό μέχρι να χυλώσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το ταχίνι, το σουσάμι καβουρδισμένο και το μέλι. Αν το κριθαράκι είναι αρκετά χυλωμένο, ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό.

Πηγή : www.megatv.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.