ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κάτω από τα επίπεδα Βουλγαρίας θα ξεκινούν οι συντάξεις»

Λαφαζάνης: Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η Ε.Ε.

Για το προσφυγικό και τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ.Λαφαζάνης τόνισε ότι «στην Ειδομένη καταδικάζεται η κυβέρνηση Τσίπρα» και χαρακτήρισε ως «τραγική εξέλιξη» για τη χώρα μας το κλείσιμο των συνόρων.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ μίλησε για υποχώρηση της κυβέρνησης στις «επιθυμίες των νεοαποικιοκρατών του Κουαρτέτου» και τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται «ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό κίνημα».

Διαβάστε την ομιλία του κ. Λαφαζάνη:

«Στην Ειδομένη καταρρέει και γίνεται κουρελόχαρτο η ΕΕ.

Η Ειδομένη δείχνει ότι η ΕΕ, όπως εξελίσσεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παρηκμασμένο και αντικοινωνικό, με διαλυτικές τάσεις, μόρφωμα, του οποίου οι κυβερνήσεις έχουν ως κύριο κοινό χαρακτηριστικό μια επαχθέστατη συνένωση ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Στην Ειδομένη, επίσης, καταδικάζεται με τον πλέον αμείλικτο τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή πολιτική τάξη, που παραδομένες και εθελόδουλες, για χάρη της Μέρκελ, δεν αποφάσισαν να θέσουν στη Σύνοδο Κορυφής θέμα ανοικτών συνόρων, απειλώντας με veto αν χρειαστεί, ενώ την ίδια ώρα από κοινού προωθούν τη μνημονιακή εξόντωση του ελληνικού λαού.

Τα κλειστά σύνορα, η ρατσιστική στάση των κυβερνήσεων στα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και η άνοδος των ακροδεξιών νεοναζιστικών δυνάμεων, δείχνουν την παρακμή και τις διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ και επαναφέρουν στην ήπειρο όψεις μεσοπολέμου, προμηνύοντας σκοτεινές μέρες.

Το γεγονός ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της χώρας μας και μαζί τους ο Τσίπρας, έφτασαν να εμφανίζουν ως φίλη της χώρας μας την Μέρκελ, με την διπρόσωπη υποκριτική στάση ευχολογίων στο προσφυγικό, δείχνει το διπλό αδιέξοδο της μνημονιακής Ελλάδας και της ξενοφοβικής και νεοφιλελεύθερης ΕΕ.

Το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα από τη FYROM, την οποία ακολούθησαν ουσιαστικά η Αλβανία και η Βουλγαρία, συνιστά μια τραγική εξέλιξη για τη χώρα μας και τους πρόσφυγες αλλά και για την Ευρώπη και τον χαρακτήρα της.

Η Ελλάδα έχει τεθεί στην πράξη εκτός Σένγκεν και με ένα τρόπο στεγανοποιείται έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης και ειδικά έναντι της ΕΕ, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.

Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη και την ΕΕ μόνο και μόνο για να εφαρμόζει μνημόνια και για να την μετατρέπουν με ευκολία σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων και διευρυμένης ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε για άλλη μια φορά ψέμματα στον ελληνικό λαό, ισχυριζόμενος ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ απομόνωσε, τάχα, τις χώρες του Βίζεγκραντ.

Στην πραγματικότητα, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και όλοι οι αρχηγοί στο Συμβούλιο των Αρχηγών των μνημονιακών κομμάτων στη χώρα μας, κατάπιαν, για χάρη της Μέρκελ, το αίτημα για ανοικτά σύνορα, απειλώντας, εφόσον χρειαζόταν και με veto τις εφεξής αποφάσεις της ΕΕ, που έχουν σημασία για την τελευταία.

Η κυβέρνηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17/3 οφείλει να εγκαταλείψει την εθελοδουλία και να θέσει ανοικτά το αίτημα για ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη και για παγκοσμιοποίηση του προσφυγικού θέματος και να τονίσει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα θέτει veto σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για τη λειτουργία της ΕΕ».

Ο κ.Λαφαζάνης σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι «το κουαρτέτο των υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ απαιτεί συντάξεις από 180 ευρώ, κάτω και από τα επίπεδα Βουλγαρίας, στην Ελλάδα και επιπλέον τη φορολεηλασία των μισθών και των συντάξεων πείνας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ η παραδομένη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα υποχωρεί συνεχώς στις επιθυμίες των νεοαποικιοκρατών του Κουαρτέτου.

Αυτήν την ώρα, η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα συνενώσει σε ένα ανατρεπτικό μέτωπο, ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τη νεολαία, με τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την μικρομεσαία αγροτιά στην περιφέρεια.

Αυτό το αγωνιστικό μέτωπο μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες βδομάδες και μπορεί να ματαιώσει τα βρώμικα σχέδια κουαρτέτου – κυβέρνησης – μνημονιακών κομμάτων.».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.