ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετακίνητος παρά τις αντιδράσεις

Μάρδας: Δεν μετανιώνω για όσα είπα

Επιμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιoς για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Δημήτρης Μάρδας στα όσα υποστήριξε σχετικά με τους πρόσφυγες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ισχυροί οικονομικά Σύροι που έχουν αφήσει τη χώρα τους, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα.

«Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους» τόνισε, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σ’ όλους τους πρόσφυγες.

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος».

«Δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε» συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας.

Ερωτηθείς αν μετάνιωσε για τη δήλωσή του, απάντησε ότι «φυσικά και δεν το μετάνιωσα» και κατέστησε σαφές ότι για το θέμα «υπάρχει μία διεθνής εμπειρία, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε,  να την εφαρμόσουμε».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Είναι πράγματι υφυπουργός της κυβερνησης και μάλιστα επί των Εξωτερικών υποθέσεων της χώρας μας το άτομο αυτό;
    Υπάρχει πρωθυπουργός που ανέχεται τέτοιες δηλώσεις και επεξηγήσεις και δεν εχει πάρει τα βουνά και τα όρη , να κάνει την επανάστασή του ;
    Όπως την άρχησε με τις καταλήψεις των σχολείων του που φοίτησε ….
    Οποία γλαφυρότητης !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.