ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη στο BBC World Service

Mαρινάκης: "Δεν κάναμε δεύτερη σκέψη για τους προσφυγές"

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στο BBC World Service για την προφορά του Ολυμπιακού στους πρόσφυγες.
marinakis

Αναλυτικά τόνισε:"Ο Ολυμπιακός είναι πάντα εκεί για να δώσει το "παρών" και να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη και για αυτό δεν κάναμε δεύτερη σκέψη, στο να προσφέρουμε στους πρόσφυγες. Αυτό άλλωστε επιτάσσει η φιλοσοφία και το ήθος του Συλλόγου. Η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη οικονομική κρίση, όπως γνωρίζετε άπαντες. Και ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων. Ο Ολυμπιακός είναι, άλλωστε, κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή ανάγκασαν πολλούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν αλλού ασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, μιλάμε για χιλιάδες πλέον, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Η περιοχή του Πειραιά αποτελεί το σπίτι του Ολυμπιακού. Αισθανθήκαμε ότι ήταν καθήκον μας να παράσχουμε στους ανθρώπους αυτούς τη φροντίδα που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους. Τους προσφέρουμε ότι μπορούμε. Η καρδιά ραγίζει όταν βλέπεις παιδιά και οικογένειες να υποφέρουν. Δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος ή παθητικός.

Αρχίσαμε αυτή την πρωτοβουλία στις 4 Μαρτίου, με την διανομή γευμάτων στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και ρουχισμού που είναι τόσο απαραίτητος αυτή την κρύα περίοδο. Καθημερινά, προσφέρουμε χιλιάδες γεύματα που παρασκευάζονται στο εστιατόριο του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης” (η έδρα του Συλλόγου μας), μαζί με χιλιάδες είδη ένδυσης, όπως μπουφάν, φούτερ, παντελόνια, καπέλα, κάλτσες, μπάλες ποδοσφαίρου και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει πάνω από 60.000 γεύματα και περισσότερα από 110.000 είδη ένδυσης"!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.