AUTO - MOTO

Mazda MX-5 RF

Mazda-MX-5_RF_4

Η Mazda έκανε την έκπληξη ανοίγοντας τον χορό των παρουσιάσεων της φετινής έκθεσης της Νέας Υόρκης με το Mazda MX-5 RF. Όπου RF βλέπε Retractable Fastback, δηλαδή αναδιπλούμενο fastback. Νέα ορολογία λοιπόν με μια παλιά συνταγή αυτή του αμαξώματος targa.

Μια επιλογή που γενικώς δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τα μοντέλα στα οποία έχει “φορεθεί” αλλά στην περίπτωση της Mazda αυτό μοιάζει να μην ισχύει. Γιατί; Διότι εκ πρώτης όψεως το Mazda MX-5 RF δείχνει πολύ όμορφο και ελκυστικό και όσο όμορφο είναι με την κλειστή οροφή ως ένα σύγχρονο coupe, άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι στην targa μορφή του.

Mazda-MX-5_RF_6

Κατά συνέπεια το στυλ μπορεί να είναι διαφορετικό πλέον ωστόσο το Mazda MX-5 RF διατηρεί στοιχεία πάθους στην εξωτερική του εμφάνιση και αυτό μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο κέρδος από ένα σχέδιο που είναι κάπως αντισυμβατικό.

Mazda-MX-5_RF_8

Το πιο ενδιαφέρον όσον αφορά και τα ουσιώδη του πράγματος είναι πως σύμφωνα με την ανακοίνωση από την αναδιπλούμενη οροφή δεν επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών μιας και το κομμάτι αυτής που αποσπάται τοποθετείται σε ειδικό και ξεχωριστό χώρο πίσω από τα καθίσματα. Επίσης δεν αλλάζει και το βάρος του Mazda MX-5 RF σε σχέση με το roadster και αυτό όσο και αν φαίνεται απίθανο είναι αρκετά σημαντικό.

Mazda-MX-5_RF_6
Mazda-MX-5_RF_3

Mazda-MX-5_RF_5

Πηγή : www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.