ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αδιέξοδο στη συνάντηση Κοντονή με FIFA-UEFA

Με άμεσο Grexit κινδυνεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Απειλή άμεσου αποκλεισμού των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις αντιμετωπίζει εκ νέου το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την άκαρπη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, της ΕΠΟ και κλιμακίων των FIFA και UEFA.
syn

Στ. Κοντονής: Στην ΕΠΟ η ευθύνη για το Grexit

Εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε: «Είχαμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας».

Επίσης, ο κ. Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού "grexit", την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε» επισήμανε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς δεν παίρνουμε θέση, αφού θα πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ΕΠΟ» υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος της FIFA

«Ως την 1η Απριλίου πρέπει να ξεκινήσει το Κύπελλο. Αυτή η επιθυμία δεν θα υλοποιηθεί όπως φαίνεται. Εμείς, θα αναφέρουμε στο εκτελεστικό όργανο της FIFA τι έγινε και θα πάρει τις αποφάσεις του. Τα νέα δεν είναι καλά από την εμπειρία μας. Λυπάμαι για την εξέλιξη, δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν εποικοδομητική η συνάντηση για πολλά θέματα» υπογράμμισε ο Κύπριος Κωστάκης Κουτσοκούμνης,  που εκπροσώπησε την παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στη συνάντηση.

«Από την άλλη, θα μπορούσαμε να δούμε θέματα του υπουργού για να σταματήσει όλες τις διοργανώσεις. Στοχευμένα το Κύπελλο δεν το δεχόμαστε. Αν τα έκλεινε όλα, δηλαδή και το πρωτάθλημα, θα το βλέπαμε διαφορετικά, για λόγους κοινωνικής αναταραχής. Μακάρι να δοθεί μια εβδομάδα διορία για να αναθεωρήσει ο υπουργός, αλλιώς τα νέα δεν θα είναι καλά. Η FIFA θα διώξει την ΕΠΟ από τους κόλπους της» είπε ο κ. Κουτσοκούμνης.

«Αν δεν ξεκινήσει το Κύπελλο και αποκλειστεί η ΕΠΟ, δεν θα έχουμε ούτε την Εθνική στις ξένες διοργανώσεις, ούτε τους συλλόγους, ούτε οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ θα μπορούν να μετέχουν σε ξένους θεσμούς και συναντήσεις. Επίσης, η Ελλάδα θα χάσει μια ομάδα στο Europa League. Όσο για τους Έλληνες παίκτες που παίξουν στο εξωτερικό και έχουν συμβόλαιο με ομάδες, συνεχίζουν κανονικά».

Ο παράγοντας της FIFA πρότεινε μάλιστα κάποιες ιδέες που θα βοηθούσαν να ξεκινήσει και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας. Όπως είπε «υπάρχουν μέτρα, όπως το κεκλεισμένων των θυρών, ακόμα και η ουδέτερη έδρα. Θα μπορούσαμε να έχουμε κεκλεισμένων των θυρών και με ξένο διαιτητή. Εμείς μπορούμε να κατεβάσουμε ξένο διαιτητή αν το θέλουν οι ομάδες. Κατά την άποψή μας, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την άρση της απόφασης. Ο υπουργός τα συζητάει, αλλά περιμένει να δει πράγματα από την ΕΠΟ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είπε από την πλευρά του: « Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων. Το ΣτΕ είναι κάτι άλλο, το ποδόσφαιρο και το αυτοδιοίκητο είναι κάτι άλλο. Μακάρι να εξαρτιόταν από μένα, για να είμαι αισιόδοξος. Χρυσή τομή με παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.