ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση για τον επόμενο στόχο μετά τις Βρυξέλλες

Με ένα μήνυμα-τρόμου το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε «ιερό πόλεμο»

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με το οποίο καλεί τους οπαδούς του να διεκδικήσουν τη νίκη και να διεξαγάγουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση.
isis

Στο βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος επισημαίνει ότι το Βέλγιο ανήκει σε έναν συνασπισμό ο οποίος πολεμάει εναντίον μαχητών στη Μέση Ανατολή.

«Τα αεροσκάφη των σταυροφόρων, περιλαμβανομένου του Βελγίου, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μουσουλμάνους στο Ιράκ και στο Λεβάντε νύχτα και μέρα», αναφέρεται στο βίντεο.

«Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει καλά την ιστορία του ισλάμ, ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον απίστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν». Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και έχει παρουσία στη Λιβύη και την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

Εν τω μεταξύ η Βρετανία κατέλαβε την πρώτη θέση σε διαδικτυακό «γκάλοπ» υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους για το ποια χώρα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος επίθεσης των τζιχαντιστών. ΗΠΑ και Ρωσία ακολουθούν ως «επιλογές» των οπαδών της ακραίας  οργάνωσης.  «Το Ισλαμικό Κράτος θα επιτεθεί σε Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Ρώμη, σε όλους τους άπιστους», έγραψε στο Twitter υποστηρικτής του ISIS.

«Οι Σταυροφόροι βρίσκονται σε σύγχυση. Χτες το Παρίσι, σήμερα οι Βρυξέλλες και πλέον δεν γνωρίζουν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος», έγραψε άλλος υποστηρικτής των τζιχαντιστών. Το ανατριχιαστικό γκάλοπ γίνεται σε φόρουμ υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους, με ερώτημα: «Σε ποια χρώματα θα βαφτεί ο Πύργος του Άιφελ μετά την επόμενη επίθεση;», υπονοώντας ότι το ιστορικό σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας θα χρειαστεί να φωτιστεί στα χρώματα της σημαίας της επόμενης χώρας που θα γίνει στόχος επίθεσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.