ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει και η θερμοκρασία

Με βροχές το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Αλλάζει από καιρός από σήμερα, καθώς αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ πέφτει και ο υδράργυρος.

Σταδιακά εξασθενούν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν από χθες, ευνοώντας την εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης που «έπνιξε» τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφορ.βαθμιαια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια κατά τόπους θα είναι έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν .

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη . Βελτίωση το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά. Θα πέσουν και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ στα δυτικά. Στα ανατολικά 5-6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Το Σάββατο θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ στα δυτικά και 6-7 μποφόρ στα ανατολικά. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία.

Την Κυριακή θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι 4-6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.