ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουτσούμπας: «Τώρα χρειάζεται πιο δυναμική λαϊκή απάντηση»

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για το ασφαλιστικό

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενάντια στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και στη συνολική οικονομική της πολιτική. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

«Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα σημάνει νέο Γολγοθά για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το παρών στην κινητοποίηση.

«Τώρα χρειάζεται πιο δυναμική λαϊκή απάντηση» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Από την επιτυχία των απεργιών και των συλλαλητηρίων θα κριθούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι από τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις δημαγωγικές κορώνες στη Βουλή του κάλπικου δίπολου».

Η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ήταν μαζική, με κύριο αίτημα την απόσυρση του νέου νόμου «λαιμητόμου» για το ασφαλιστικό, που όπως διαδηλώθηκε, οδηγεί στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων, κατά το «πρόσταγμα» του νέου μνημονίου.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ «το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες, είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο. Μαζί με το ασφαλιστικό έρχονται και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο».

Η σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, εντάσσεται στο πλαίσιο γενικευμένων αντιδράσεων, που θα κορυφωθούν με 48ωρη απεργία τις ημέρες που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.