ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άφησαν ιστορία

Mερικές από τις καλύτερες ατάκες του Κρόιφ

Ο Γιόχαν Κρόιφ δεν ήταν μόνο ένας αξεπέραστος ποδοσφαιριστής, ήταν και ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος και αυτό αποτυπωνόταν στα λόγια του. Ας θυμηθούμε μερικές από τις δηλώσεις του, που άφησαν ιστορία.
kroif b

-Τεχνική δεν είναι να κάνεις 1000 γκελ με την μπάλα. Ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει με προπόνηση. Και τότε μπορείς να δουλέψεις σε τσίρκο. Τεχνική είναι να πασάρεις την μπάλα με μία επαφή, με την κατάλληλη ταχύτητα στο δεξί πόδι του συμπαίκτη σου.

-Όταν έχεις την μπάλα πρέπει να κάνεις το γήπεδο όσο το δυνατόν πιο μεγάλο. Όσο δεν την έχεις πρέπει να το κάνεις όσο το δυνατόν πιο μικρό.

-Οι σημερινοί παίκτες σουτάρουν μόνο με το κουντουπιέ. Εγώ μπορούσα να σουτάρω με το εσωτερικό, το κουντουπιέ και το εξωτερικό και με τα δύο πόδια. Με άλλα λόγια ήμουν έξι φορές πιο καλός από τους σημερινούς.

-Γιατί δηλαδή δεν μπορώ να κερδίσω μία πιο πλούσια ομάδα. Δεν είδα ποτέ μία τσάντα με λεφτά να σκοράρει.

-Είμαι πρώην παίκτης, πρώην προπονητής, πρώην τεχνικός διευθυντής, πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μία καλή λίστα που δείχνει ότι όλα φτάνουν σ' ένα τέλος.

-Όταν παίζεις ένα ματς είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι παίκτες έχουν την μπάλα για τρία λεπτά κατά μέσο όρο ο καθένας. Άρα το πιο σημαντικό είναι τι ακριβώς θα κάνεις τα υπόλοιπα 87 λεπτά που δεν έχεις την μπάλα.
Αυτό καθορίζει αν είσαι καλός παίκτης ή όχι.

-Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό αλλά το να παίζεις απλά είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

-Το βρίσκω φρικτό να απορρίπτονται παίκτες με στοιχεία από υπολογιστή. Μ' αυτή τη λογική εμένα ο Άγιαξ θα με απέρριπτε. Όταν ήμουν 15 δεν μπορούσα να κλοτσήσω την μπάλα 15 μέτρα μακριά με το αριστερό πόδι. Η ποιότητα της τεχνικής μου και το όραμα δεν μπορούν να ανιχνευθούν από υπολογιστές.

-Εκπροσωπώ την εποχή που το ελκυστικό ποδόσφαιρο ήταν διασκεδαστικό και έφερνε επιτυχίες.

-Το ποδόσφαιρο παίζεται με τα πόδια και το μυαλό. Όταν η ηλικία δεν επιτρέπει να κάνεις πολλά με τα πόδια, υπάρχει πάντα το μυαλό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.