ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή

Μία ιστορική συναυλία υπόσχονται στην Κούβα οι Rolling Stones (Video)

Δύο ημέρες προτού δώσουν την πρώτη τους συναυλία στην Κούβα, οι Rolling Stones δημοσίευσαν ένα βίντεο όπου ο Μικ Τζάγκερ, υπόσχεται, μιλώντας ισπανικά, στους Κουβανούς θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος ότι θα παρακολουθήσουν ένα «ιστορικό» θέαμα.

«Hola Cuba!» (Γεια σου, Κούβα!) λένε οι «γερόλυκοι» της ροκ μουσικής, Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντς και Κιθ Ρίτσαρντς μόλις ξεκινά το διαφημιστικό αυτό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού το οποίο αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Cubainformacion.tv.

«Έχουμε περάσει από πολλά απίστευτα μέρη, όμως αυτή η συναυλία θα είναι ιστορική για εμάς κι ελπίζουμε για εσάς επίσης.

«Σας ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στη όμορφη χώρα σας» λέει ο Μικ Τζάγκερ στα ισπανικά, με έντονη αγγλική προφορά, ενώ προβάλλονται εικόνες της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, και του συγκροτήματος σε συναυλία.

Την Παρασκευή στις 20.30 τοπική ώρα (02.30 ώρα Ελλάδας), οι διάσημοι ρόκερ θα δώσουν μια δωρεάν συναυλία στην Πόλη των Αθλημάτων στην Αβάνα, ένα κτιριακό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πριν από την επανάσταση του 1959, στο πλαίσιο της περιοδείας τους «América Latina Olé».

Για τις ανάγκες της συναυλίας, η οποία γίνεται τρεις ημέρες μετά την ιστορικής σημασίας επίσκεψη στη νήσο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εγκαταστάθηκε μια σκηνή μήκους 80 μέτρων με 10 τεράστιες οθόνες, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κούβας.

Αν και ποτέ οι αρχές δεν εξέδωσαν κάποιο διάταγμα που να απαγορεύει επίσημα τη ροκ μουσική, αυτή η «ιμπεριαλιστική» μουσική ήταν για πολύ καιρό απαγορευμένη από την κυβέρνηση του Φιδέλ Κάστρο.

Εκείνη την περίοδο, οι Κουβανοί θυμούνται ότι αναγκάζονταν να ακούν τους Μπιτλς ή τους Ρόλινγκ Στόουνς μόνο μέσα στο σπίτι τους και από κασέτες που κυκλοφορούσαν κρυφά.

Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1980, αυτό το μουσικό είδος σταδιακά έγινε ανεκτό μέχρι που έφτασε να επιβληθεί στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.