ΚΟΣΜΟΣ

«Η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας»

Nέες απειλές από τον ISIS: «Οι Βρυξέλλες ήταν μία γεύση»

Το Ισλαμικό Κράτος ανέβασε στο Διαδίκτυο νέο βίντεο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, ενώ απειλεί και με νέο μακελειό στην Ευρώπη.
jihad

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο Βέλγος Hicham Chaib, ο οποίος έχει υψηλή θέση στις τάξεις του Ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Chaib είναι ο επικεφαλής της «θρησκευτικής αστυνομικής δύναμης» των τρομοκρατών και έχει πάρει μέρος σε αποκεφαλισμούς και φριχτά βασανιστήρια στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Στο νέο βίντεο εκτοξεύει απειλές και στη συνέχεια εκτελεί έναν άνθρωπο που είναι στα γόνατα. Ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες ήταν μόνο μία γεύση από όσα θα ακολουθήσουν!

Iταλία: Σύλληψη υπόπτου για συνεργασία με τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν Παρίσι - Βρυξέλλες

Στη συνέχεια του νέου βίντεο μιλάει στα ολλανδικά και αναφέρει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους του Βελγίου, προς τη βελγική κυβέρνηση, προς την Ευρώπη, τον υπόλοιπο κόσμο και τη συμμαχία που μάχεται κατά του Ισλαμικού κράτους. Οσο βομβαρδίζετε τους μουσουλμάνους με τα F-16, θα σας σκοτώνουμε».

Συνεχίζει και λέει πως κανείς δεν έβαλε μυαλό από όσα έγιναν στο Παρίσι και πώς οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι αυτά που σπείρατε με τα ίδια σας τα χέρια.

Στο τέλος του βίντεο εκτελείται ένας άνθρωπος που είναι στα γόνατα και ακούγεται η φράση: «Η μάχη θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας».

Ο Chaib εντάχθηκε στο ISIS τον Μάρτιο του 2013 ωστόσο ο χαρακτήρας του και οι πρακτικές του τον έκαναν πολύ γρήγορα να ανελιχθεί μέσα στην τρομοκρατική οργάνωση.

Η βάση του είναι η Ράκα και έχει συμμετάσχει σε πολλά βίντεο αρρωστημένης προπαγάνδας και αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους τζιχαντιστές.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.