ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινωνικό πείραμα στη Νέα Υόρκη

Ο Έλληνας που «παντρεύτηκε» την 12χρονη στην Times Square

Ο πρώην Διευθυντής του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά, Χρύσανθος Πετσίλας, ήταν ο "γαμπρός" που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Times Square, καθώς βρέθηκε να φωτογραφίζεται με την 12χρονη (υποτιθέμενη) σύζυγό του ενώπιον εμβρόντητων τουριστών και Νεοϋορκέζων, πολλοί εκ των οποίων απείλησαν ακόμη και να του επιτεθούν. Ποιος ήταν ο σκοπός του βίντεο.

Είναι μεσημέρι στην Times Square της Νέας Υόρκης, όταν ξαφνικά ένα νιόπαντρο ζευγάρι κατεβαίνει από μια πανάκριβη Bentley. Αρχικά, ο κόσμος ενθουσιάζεται και δίνει συγχαρητήρια. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να αποκαλυφθεί μια δυσάρεστη έκπληξη: Η νύφη δεν είναι μια νεαρή μικροκαμωμένη κοπέλα, αλλά ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών. Ο γαμπρός είναι γύρω στα 65. Οι παρεβρισκόμενοι μετά το αρχικό σοκ, αρχίζουν να αντιδρούν. Είναι δυνατόν;

"Έχω την συναίνεση της οικογένειάς της". Απαντά με ένα κυνικό ύφος ο γαμπρός. Ορισμένοι χάνουν την ψυχραιμία τους. Σπεύδουν ακόμη και να του επιτεθούν. Κάποιοι ψυχραιμότεροι - και παραδόξως πιο σωματώδεις - τους αποτρέπουν. Τι είχε συμβεί;

Ευτυχώς, δεν επρόκειτο για γάμο, αλλά για ένα θεατρικό – κοινωνικό πείραμα. Στόχος ήταν να στηλιτευθεί η νομοθεσία που ισχύει σε ορισμένες Πολιτείες της Αμερικής και δίνει το δικαίωμα σε ενήλικες να παντρεύονται παιδιά από 12 ετών, εφόσον υπάρχει γονική συναίνεση. Στον ρόλο του γαμπρού, ο οποίος έχει γίνει μισητός σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ένας Έλληνας: Ο Χρύσανθος Πετσίλας.

"Ήταν ένα θεατρικό, στο οποίο δέχτηκα με χαρά να συμμετάσχω. Ήταν πολύ σημαντικό το κοινωνικό μήνυμα που ήθελε να περάσει ο παραγωγός. Δήλωσα συμμετοχή και με επέλεξαν για αυτόν τον ρόλο, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι και το κοριτσάκι προέρχεται από οικογένεια γνωστών ηθοποιών", τονίζει ο κ. Πετσίλας.

Όπως φαίνεται και από μια εκτενή παρακολούθηση του βίντεο, οι αντιδράσεις σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έντονες. Ο ίδιος ο 65χρονος Έλληνας ομογενής δηλώνει ότι δεν πτοήθηκε, καθώς είχαν προβλεφθεί όλες οι παρελκόμενες καταστάσεις.
"Κατ' αρχήν, είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος είχε την αντίδραση που είχε. Οι γάμοι κοριτσιών 12 ετών και αγοριών 14 ετών είναι μια πραγματικότητα σε ορισμένες Πολιτείες, καθώς επιτρέπεται από το Νόμο. Κάποια στιγμή κινήθηκαν πιο επιθετικά - χωρίς βέβαια να έχουν σκοπό να με λιντσάρουν κιόλας - αλλά υπήρχε σεκιούριτυ. Παράλληλα, εμφανίζονταν όλες οι κρυφές κάμερες και τότε αποκαλυπτόταν ότι επρόκειτο για θεατρικό. Μάλιστα, οι παρεβρισκόμενοι ήταν πολύ θετικοί όταν μάθαιναν τους σκοπούς μας και έφταναν σε σημείο ακόμη και να φωτογραφίζονται μαζί μας με χαρά", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρύσανθος Πετσίλας.

Το βίντεο είναι μια έμπνευση και δημιουργία του Κόμπι Πέρσιν, ο οποίος μας ενημερώνει στο τέλος ότι κάθε μέρα 33.000 ανήλικα κορίτσια εξαναγκάζονται σε ανάλογους γάμους. Δυστυχώς όμως, κανονικούς, και όχι για τις ανάγκες βίντεο. Πάντως, το συγκεκριμένο έχει γίνει παγκόσμιο viral, ξεπερνώντας τα 6 εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ημέρες.

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.