ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να μην ταυτίσουμε τους πρόσφυγες με το ISIS»

Π. Σκουρλέτης: Δεν θα κάνουμε το χατήρι των τρομοκρατών

"Αν εμείς υιοθετήσουμε αυτό που είναι τελικά στις προθέσεις των τρομοκρατών, δηλαδή να ταυτίσουμε όλους αυτούς τους πρόσφυγες, λόγω του θρησκεύματός τους, με το ISIS, καταλαβαίνετε ότι έχουμε κάνει το μεγαλύτερο χατήρι στους τρομοκράτες", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Π. Σκουρλέτης.
skourletis

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε αναφερόμενος στο προσφυγικό ότι "δεν ανακαλύπτουμε εμείς τον ορισμό του πρόσφυγα και την αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχει, ούτε ξαναγράφουμε τώρα τις διεθνείς συνθήκες. Το πλαίσιο είναι αυτό που κοινά έχει αποφασιστεί από τον ΟΗΕ γι' αυτές τις περιπτώσεις και σ' αυτές τις αρχές πρέπει να πορευόμαστε ως χώρα".

Για την άδεια που αφορά στα μεταλλεία της Χαλκιδικής ανέφερε πως "η χθεσινή έγκριση μιας μελέτης που είχε υποβληθεί δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το υπουργείο κάνει τη δουλειά του τώρα με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι την έκανε πριν από ένα ή δύο μήνες ή πριν από πέντε μήνες. Εμείς κινούμαστε με βάση αυτό που έχουμε πει: τη νομιμότητα και την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Η χθεσινή άδεια αφορά ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα και όχι στις Σκουριές, είναι ένα παλιό μεταλλείο που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, εδώ και τέσσερις δεκαετίες και δόθηκε αυτή η άδεια διότι πληρούσε πράγματι τα χαρακτηριστικά της νομιμότητας".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εφόσον κ. Σκουρλέτη «δεν θα κάνετε το χατήρι » και το παιχνίδι των τρομοκρατών , γιατί ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής έκλεισαν τις εργασίες της προχθές ;
    Δεν παίξατε τοιοτοτρόπως στον φόβο που θέλουν να ενσπείρουν στις Δημοκρατίες οι τρομοκράτες ; Τι είπατε ;
    Κακή η απόφαση …. Δηλώστε το τουλαχιστον δημοσίως !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.