ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 1-3 Απριλίου

«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016»

panor

Το τριήμερο πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας (Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Logistics, Banking, Υψηλή Τεχνολογία, Τρόφιμα, Digital Marketing, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Αθλητική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλειες, Εξαγωγές, Φαρμακευτικός κλάδος) και, ταυτόχρονα, μέσω του πολυεπίπεδου περιεχομένου του, να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του «Πανοράματος», θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα:

- 36 θεματικές εισηγήσεις (πάνελ) με τη συμμετοχή 190 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, καθηγητές πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, Communication & Digital Specialists, στελέχη επιχειρήσεων ανθρώπινου δυναμικού, κα.

- Μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 4 CEOs, μία ενότητα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, όπου διακεκριμένα διοικητικά στελέχη τεσσάρων γνωστών εταιρειών θα αποτυπώσουν την προσωπική τους επαγγελματική διαδρομή, καθώς και τις προκλήσεις του κλάδου τους, ενώ, παράλληλα, θα προσφέρουν συμβουλευτική καθοδήγηση στο νεανικό κοινό ως προς τα προσόντα και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

- Ένα role playing session, μία ακόμα νέα ενότητα, που αφορά σε live παρουσίαση της διαδικασίας μίας επαγγελματικής συνέντευξης. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί από δύο ηθοποιούς, με τη συμμετοχή ενός recruiter (ειδικού σε θέματα αξιολόγησης υποψηφίων), προσομοιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες μίας συνέντευξης για τη διεκδίκηση θέση εργασίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου «Πανοράματος», γίνονται κατ' αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό "Business Days", που αφορά σε 34 εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις μεταξύ 10 Μαΐου και 15 Ιουλίου 2016.

Τα "Business Days" έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων, καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μίας εταιρείας. Στα περσινά Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται εφέτος να ξεπεραστεί.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ενώ η V+O COMMUNICATION αποτελεί έναν εκ των χορηγών επικοινωνίας του θεσμού. Χρυσοί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι εταιρείες Chipita, Costa Navarino, Intralot, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Polembros και Crystal Cut.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.