ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ίδρυμα Ευγενίδου

Πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για σαραντάρηδες

Τμήματα εξοικείωσης με τους υπολογιστές διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+».
ypol

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα 40 ετών και άνω που δεν χειρίζονται με ευχέρεια ή καθόλου τις ψηφιακές υπηρεσίες και τους βοηθά να αποκτήσουν εξοικείωση με τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Συγκεκριμένα μαθαίνουν τα βασικά για τον χειρισμό αρχείων (δημιουργία, αντιγραφή, μεταφορά, διαγραφή, μετονομασία), απλή επεξεργασία κειμένου (μορφοποίηση, ορθογραφικό έλεγχο, χρήση εικόνων), χρήση του Διαδικτυου (web, mail, Skype, Facebook κ.λπ.).

Ο κύκλος των μαθημάτων, διάρκειας 15 ωρών, παρέχεται δωρεάν και σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες χορηγείται βεβαίωση EqualSkills - ECDL.

Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο επίσης σε άτομα με προβλήματα όρασης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ. (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). Στους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου εγκαταστάθηκε πρόσφατα πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, που επιτρέπει στους χρήστες/στριες με προβλήματα όρασης να ακούν την περιγραφή της οθόνης και να χειρίζονται τον υπολογιστή με άνεση. Επιπλέον διατίθεται υπολογιστής με κατάλληλο λογισμικό για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ είναι συνδεδεμένος με scanner και εκτυπωτή Μπράιγ.

Παράλληλα το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο και φιλικό σε άτομα κωφά και βαρήκοα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, καθώς και χειλεανάγνωση κατόπιν συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στον αριθμό: 6936 177143 ή στο e-mail:[email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης (η οποία είναι απαραίτητη για την συμμετοχή), μπορείτε να απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου στα τηλέφωνα 210 9469631 και 210 9469632.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. spiro doko 15:00 24/03/2016

    kalispera endhiaferome ja ta mathimata ipologjisti efkaristo

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.