ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aνοδικοί οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πτώση για την ελληνική κρουαζιέρα το 2015

Αυτά είναι ορισμένα από βασικά στοιχεία που παρουσίασε η CLIA Ευρώπης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κρουαζιέρας Seatrade, που λαμβάνει χώρα αυτήν την εβδομάδα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA Ευρώπης στην Ελλάδα Κυριάκος Αναστασιάδης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο τόνισε ότι η κρουαζιέρα συνεχίζει να αποτελεί μια ιδανική επιλογή διακοπών και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τη μεγάλη αξία και τις εκπληκτικές εμπειρίες που προσφέρονται από τις διακοπές με κρουαζιερόπλοιο.

Είπε επίσης ότι ως νέος κλάδος που αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό των συνολικών ταξιδιών διακοπών, οι ευκαιρίες για να αναπτυχθεί στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, είναι σχεδόν απεριόριστες και εξέφρασε την ελπίδα ότι σταδιακά και η ελληνική αγορά θα επανέλθει στους ρυθμούς ανάπτυξης αφού σταθεροποιηθεί η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας μας.

«Για να διασφαλιστεί η μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου καλούμε τους Ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής να συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε ιδιαίτερα την υποστήριξή τους για τη μεταρρύθμιση του ισχύοντος Ευρωπαϊκού κώδικα VISA, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε περισσότερους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Ευρώπη» δήλωσε o εκτελεστικός πρόεδρος της MSC Cruises και πρόεδρος της CLIA Ευρώπης Pierfrancesco Vago.

Τόνισε επίσης, ότι ο τομέας της κρουαζιέρας χρειάζεται μια πιο συνεπή εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και μεταρρυθμιστικές ενέργειες για τα λιμάνια σε όλη την ήπειρο, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία λειτουργικών εμποδίων στα ευρωπαϊκά ύδατα.
Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας αριθμός ρεκόρ, 6,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ταξίδεψε με κρουαζιερόπλοια το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 3% από την περσινή χρονιά, με 200.000 επιπλέον επιβάτες.
Από το 2008, η ευρωπαϊκή αγορά της κρουαζιέρας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά κατά 49%, αποδεικνύοντας τόσο την ανθεκτικότητα του κλάδου της κρουαζιέρας στην οικονομική ύφεση, όσο και την αξία που παρέχεται από τις διακοπές με κρουαζιέρα. Αυτό ισοδυναμεί με ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6%, για τα τελευταία επτά χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα του κλάδου, από το 2004 έως το 2014, οι διακοπές με κρουαζιερόπλοιο σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν γίνει πιο δημοφιλείς από ότι οι διακοπές στη στεριά με ένα περιθώριο μεγαλύτερο από 20%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.