ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κίνηση πανικού το αίτημα της ΝΔ για εκλογές»

Ρ.Σβίγκου: Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώσει το καθεστώς ανομίας

«Καλέσαμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους με τη διαπλοκή. Δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τις 13 άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τα θαλασσοδάνεια, τον Παπασταύρου, τη Siemens, τα τιμολόγια των εκβιαστών», σχολίασε για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές παρεμβάσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αναδείξει τη διάρρηξη των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, η οποία συντελέστηκε κυρίως από το 2012 και μετά.

«Αναλυτικά ο πρωθυπουργός περιέγραψε 13 τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις παρακώλυσης και παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης», είπε η κ. Σβίγκου και επισήμανε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του μίλησε και για άρση αυτών των νομοθετικών παρεμβάσεων, οι οποίες είχαν ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων. «Τροπολογίες που τις έφερναν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχεδόν ξημερώματα και που είτε αφορούσαν παύσεις διώξεων για συγκεκριμένα πρόσωπα, φωτογραφικές, είτε μιλούσαν για αμνηστίες συγκεκριμένων στελεχών, όπως ήταν τα στελέχη τραπεζών που έδωσαν αφειδώς τα θαλασσοδάνεια στα δύο κόμματα. Πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens, τα τιμολόγια της ΝΔ με τους εκβιαστές», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η κ. Σβίγκου είπε ότι «δεν δόθηκε ούτε από τον κ. Μητσοτάκη χθες, ούτε από τον κ. Κουμουτσάκο προηγουμένως, καμία σαφής απάντηση και καμία εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο η ΝΔ είχε δημιουργήσει πλέγμα ασφαλείας απέναντι στο τραπεζικό σύστημα και απέναντι σε συγκεκριμένα ΜΜΕ κατ΄ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Καλέσαμε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τη διαπλοκή και καλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο νέος αρχηγός του κόμματός να πάρει αποστάσεις από τους προκατόχους του, να δηλώσει ότι η χώρα "δεν χρειάζεται δέκα Παπασταύρου", όπως έλεγε ο κ. Σαμαράς», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε κίνηση αντιπερισπασμού και πανικού το αίτημα της ΝΔ για εκλογές. «Η ΝΔ μέσα από μία κίνηση αντιπερισπασμού, που ενδεχομένως είναι και κινήσεις πανικού, ζητά εκλογές την ίδια στιγμή που αδυνατούν να απαντήσουν ως προς το προκείμενο και ως προς συγκεκριμένες σχέσεις οι οποίες έχουν αποκαλυφθεί την τελευταία περίοδο μέσα από δημοσιεύματα. Ο κ. Κουμουτσάκος προτίμησε να καταθέσει μήνυση και αγωγή απέναντι στην κ. Γεροβασίλη όταν αυτό που ζητήθηκε από το κόμμα του είναι να δοθούν εξηγήσεις. Σας λέω, ότι ανεξάρτητα από το δρόμο που ο ίδιος επέλεξε, τον δικαστικό, η ΝΔ ως πολιτικό κόμμα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο έκοβε δεκάδων χιλιάδων ευρώ τιμολόγια σε στυγνούς εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου. Για ποιο λόγο είχε τέτοιες σχέσεις και ποιες υπηρεσίες τις παρείχαν οι εκβιαστές», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα θεσμικά βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν, είπε ότι όλο αυτό το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής, πρέπει να απασχολεί το πολιτικό σύστημα, τη Βουλή, τα κόμματα, την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση. «Είναι λαϊκή απαίτηση το να διασφαλιστεί πλήρως από εδώ και πέρα, ότι όλο αυτό το καθεστώς ανομίας, ασυλίας των ισχυρών και ιδιαίτερων σχέσεων των κομμάτων με το σύστημα της ολιγαρχίας θα τελειώσει. Αυτή ήταν μια βασική προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κ. Σβίγκου και παρατήρησε πως «τουλάχιστον τώρα η ΝΔ έχει πλέον αναγνωρίσει ότι υπάρχει διαπλοκή στη χώρα», γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, οι εκπρόσωπος της ΝΔ αρνιόντουσαν την ύπαρξη έστω της διαπλοκής.

«Μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση πώς γίνεται σήμερα η ΝΔ να επικαλείται την κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία, όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής, δεν σεβαστήκατε τον θεσμικό της ρόλο. Τώρα έχετε φτάσει στο σημείο να επικαλείστε την κ. Κωνσταντοπούλου, αδύναμοι να μπορέσετε να επιχειρηματολογήσετε απέναντι στην κυβέρνηση», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Τρία επιχειρήματα άκουσα χθες και σήμερα να χρησιμοποιεί η ΝΔ, απαντώντας στις καταγγελίες της κυβέρνησης. Το ένα ήταν το σκίτσο του Αρκά, το δεύτερο είναι το ΦΕΚ για τον κ. Μαυρίκο, το οποίο το είχε υπογράψει ο διορισμένος στη ΝΕΡΙΤ από τον κ. Σαμαρά -έχετε τόσο καλό επιτελείο στη ΝΔ που ούτε αυτό δεν μπορείτε να βρείτε-, και το τρίτο σήμερα είναι να επικαλείστε την κ. Κωνσταντοπούλου. Αυτό είναι το τρίπτυχο το οποίο έχετε, δεν έχετε να επικαλεστείτε τίποτα ούτε για να δικαιολογήσετε το καθεστώς ανομίας το οποίο είχατε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια, ούτε για να μπορέσετε να δικαιολογήσετε για ποιο λόγο συνεχίζετε να το συγκαλύπτετε αφού έχει σχέση με το δικό σας κόμμα», είπε η κ. Σβίγκου για τη στάση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.