LIFESTYLE

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Ριάννα και Μπιγιονσέ, οι βασίλισσες του Spotify

H σούπερ σταρ της R&B Ριάννα είναι η γυναίκα καλλιτέχνης που τα τραγούδια της έχουν ακουστεί περισσότερες φορές στο Spotify και η Αμερικανίδα Μπιγιονσέ είναι η αγαπημένη των γυναικών που χάνουν χρήση της υπηρεσίας της ιντερνετικής πλατφόρμας μουσικής, ανακοίνωσε το Spotify με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Το τραγούδι «Diamonds» της Ριάννας, που κυκλοφόρησε το 2012, ακούστηκε στην υπηρεσία streaming του Spotify σχεδόν 240 εκατομμύρια φορές σε όλο τον κόσμο Το τραγούδι «FourFiveSeconds», στο οποίο η τραγουδίστρια από το νησί Μπαρμπέιντος συνεργάστηκε με το πρώην Σκαθάρι, τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, παίχτηκε περισσότερες από 282 εκατομμύρια φορές.

Ωστόσο η Μπιγιονσέ είναι η αγαπημένη των ακροατριών της πλατφόρμας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Spotify. Και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έρχεται επίσης πρώτη όσον αφορά τον αριθμό που έχουν ακουστεί τα τραγούδια της στις ΗΠΑ. Ο ύμνος της στη συζυγική αγάπη τον οποίο επίσης τραγουδά ο σύζυγός της, Τζέι Ζι, "Drunk in Love" ακούστηκε περισσότερο από 180 εκατομμύρια φορές στη μουσική πλατφόρμα.

r2

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μια άλλη Αμερικανίδα, η Αριάνα Γκραντ, είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Μπιγιονσέ, η Βρετανίδα Έλι Γκούλντινγκ, η Αμερικανίδα Κέιτι Πέρι, η Λάνα Ντελ Ρέι, η Αυστραλέζα Σία και η Αντέλ.

Μοναδική γυναίκα που έχει βραβευθεί δύο φορές με το Γκράμι του καλύτερου άλμπουμ, η 27χρονη Αμερικανίδα Τέιλορ Σουίφτ αρνείται να δημοσιεύσει τη μουσική της στην πλατφόρμα, εκτιμώντας ότι οι καλλιτέχνες λαμβάνουν ελάχιστα ποσοστά επί των δικαιωμάτων τους με αντάλλαγμα τη μετάδοση των τραγουδιών τους.

Προβάλλοντας το ίδιο επιχείρημα, η Βρετανίδα Αντέλ δεν διέθεσε τον τελευταίο της δίσκο «25» στην πλατφόρμα Spotify, ωστόσο η 28χρονη τραγουδίστρια περιλαμβάνεται στη λίστα για άλλα της τραγούδια, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση παγκοσμίως αλλά και στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.