ΚΟΣΜΟΣ

Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης

Σφοδρές συγκρούσεις ακροδεξιών με αστυνομικούς στις Βρυξέλλες

Άγριες συγκρούσεις και συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και ακροδεξιών οργανώσεων σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, λίγα μόλις 24ωρα μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
brussels4

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ των αστυνομικών και των ναζιστικών οργανώσεων, στην κεντρική πλατεία, ακριβώς μπροστά από τον αυτοσχέδιο τύμβο από λουλούδια που δημιούργησαν οι κάτοικοι, για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων πριν λίγες μέρες. Η αστυνομία είχε δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από αυτόν, ενώ όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις των ακροδεξιών σε μουσουλμάνους, αναγκάστηκαν να κινηθούν επιθετικά και τότε άρχισαν οι συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαδηλώσουν την αξίωσή τους να απομακρυνθούν από τη χώρα όλα τα «ξένα στοιχεία», με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό της πόλης.

Το Σάββατο, ο δήμαρχος Βρυξελλών και το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσαν για λόγους ασφαλείας τη διεξαγωγή της «πορείας της ειρήνης», την οποία είχαν οργανώσει δεκάδες ομάδες που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συμμετείχαν χιλιάδες Βέλγοι - και όχι μόνο - πολίτες.

Οι ακροδεξιοί, που σκόπευαν να προχωρήσουν σε αντιδιαδήλωση, αγνόησαν τις επίσημες οδηγίες και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μεταναστών. Νωρίτερα, μία ομάδα από αυτούς είχαν επιτεθεί και ξυλοκοπήσει έναν μελαμψό άνδρα, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα.

Η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε μάνικες νερού προκειμένου να απομακρύνει τις ακροδεξιές ομάδες από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί, μέλη των οποίων έκαναν φραστικές επιθέσεις σε Μουσουλμάνες γυναίκες που βρίσκονταν εκεί και κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς μπροστά τους.

brussels1 brussels2 brussels3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.