ΚΟΣΜΟΣ

«Ζούμε μία επίθεση» έλεγε με σπασμένη φωνή ο υπάλληλος της υπηρεσίας αναγγελιών

Συγκλονιστικές περιγραφές από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών: «Ήταν η Αποκάλυψη»

Φρίκη, αίμα και εικόνες πολέμου παντού στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ.
air

Εκατοντάδες επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις βγήκαν από το αεροδρόμιο από την πλαϊνή έξοδο ενώ πολλοί εξ αυτών έκλαιγαν και κάποιοι ήταν καλυμμένοι με κουβέρτες. Πολλοί επιβάτες απομακρύνθηκαν με λεωφορείο.

airb

airc Σύμφωνα με τον επιβάτη Πάολο Σαράκα Βολπίνι, περίπου ένα τέταρτο μετά τις επιθέσεις ακούστηκε από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου η σπασμένη φωνή ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας αναγγελιών που είπε σε αρκετές γλώσσες «Ζούμε μια επίθεση» και ζήτησε από όσους βρίσκονταν στους τερματικούς σταθμούς Α και Β να παραμείνουν όπου ήταν.

aird

Ένα επιβάτης, που είχε ήδη περάσει τους ελέγχους ασφαλείας όταν έσκασαν οι βόμβες, δήλωσε ότι μετά τις εκρήξεις οι επιβάτες που ήταν ήδη μέσα στο αεροδρόμιο πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να αναζητούν μέρος για να προφυλαχθούν.

air e

«Ο κόσμος έτρεχε να κρυφθεί στα καταστήματα και όπου μπορούσαν. Καταφέραμε να μπούμε στο αεροπλάνο αλλά δεν απογειώθηκε και μετά μας συνόδευσαν σε λεωφορεία για να φύγουμε», δήλωσε η Σύλβια Τσέρσκα, που ταξίδευε για την Γενεύη.

air f

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στο κατάστημα της τράπεζας Belfius, κοντά στους ανελκυστήρες στην αριστερή πτέρυγα της αίθουσας αναχωρήσεων. Η δεύτερη ήταν πιο ισχυρή και ήταν κοντά στο καφέ Starbucks, στο κέντρο της αίθουσας.

air g

Ο Σαμίρ Ντερουίς, ο οποίος εργάζεται για το εστιατόριο της αλυσίδας Autogrill στο αεροδρόμιο, δήλωσε αναφορικά με τις εκρήξεις: «Ήταν σχεδόν ταυτόχρονες. Ήταν η Αποκάλυψη».

air k

Εκατοντάδες επιβάτες φθάνουν κατά κύματα στο άνοιγμα μπροστά από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου δύο βόμβες εξερράγησαν το πρωί. Περιμένουν με τις αποσκευές τους στα χέρια και τυλιγμένοι με κουβέρτες, υπό το βλέμμα βαριά οπλισμένων αστυνομικών. Λεωφορεία φθάνουν για να τους μεταφέρουν στον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών.
«Υπήρχαν πολλοί πεσμένοι στο έδαφος, τούφες από μαλλιά, αίμα»

air l

«Επρόκειτο να αναχωρήσουμε στις 06.00 για την Ταϊλάνδη, μόλις είχαμε δώσει τις αποσκευές...όταν ακούσαμε δύο εκρήξεις. Πέσαμε στο δάπεδο και συρθήκαμε προς την έξοδο. Στην είσοδο του αεροδρομίου, υπήρχε εικόνα πολέμου. Πολλοί άνθρωποι πεσμένοι, τούφες μαλλιών, αίμα. Οι στρατιώτες έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις και μας φώναζαν να φύγουμε», λέει ο Βάλτερ, κάτοικος του Βελγίου.

air m

Η Μισέλ, μία άλλη επιβάτις, λέει ότι το αεροπλάνο της μόλις είχε προσγειωθεί...«Ο πιλότος μας είπε ότι είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο αεροδρόμιο και ότι έπρεπε να περιμένουμε στο αεροπλάνο. Έπειτα από 1:30 ώρα μας κατέβασαν στην πίστα και μας συγκέντρωσαν σε υπόστεγο. Από εκεί μας μετέφεραν χωρίς να περάσουμε από το τέρμιναλ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.