ΠΟΛΙΤΙΚΗ

50.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, κι ενδεχομένως η συζήτησή του να ξεκινήσει αύριο, ανακοίνωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας.
dhmhtrhs-vitsas

Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει άμεσα για να βοηθηθεί στο έργο του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως πρέπει και το υπουργείο Οικονομικών να βοηθήσει για να διατεθούν οι πόροι, είπε ο κ. Βίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση και τόνισε πως υπάρχουν 6.000 κενές θέσεις σε δομές φιλοξενίας, που μπορούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά και την Ειδομένη.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, βρίσκονται περίπου 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, υπάρχουν 30 χώροι φιλοξενίας, ο Ελαιώνας Β΄έχει ολοκληρωθεί και μέχρι την Κυριακή ολοκληρώνεται ο χώρος στο Σκαραμαγκά. Υπάρχουν 6000 κενές θέσεις σε ήδη υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας, όπου στόχος είναι να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά και την Ειδομένη, ώστε να αποσυμφορηθούν οι δύο αυτοί χώροι που έχουμε συσσώρρευση.

«Τις επόμενες 10 - 12 μέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδίου, ώστε να περάσουμε στη β΄φάση που θα γίνει η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και συγχρόνως θα αρχίσει η μετεγκατάσταση από την Τουρκία κατευθείαν στην Ευρώπη. Για όσους παραμείνουν να γίνουν ακόμη καλύτερες οι δομές, όπως στο Ελληνικό, ακόμη και με οικίσκους», είπε ο Δ. Βίτσας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.