ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα μιλήσουν για την ανασυγκρότηση του χώρου

Σήμερα το ραντεβού Γεννηματά - Θεοδωράκη

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πραγματοποιείται σήμερα, με την συνάντηση των επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
gennimatatheoforakis

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις πέντε το απόγευμα στογραφείο του κ.Θεοδωράκη στη Βουλή μετά από τηλεφώνημά του χθες το πρωί στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από επιστολές των δύο το προηγούμενο διάστημα. Στηνσυνάντηση, οι δύο τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες να υπάρξει ένας στοιχειώδηςκοινός τόπος μεταξύ των δύο κομμάτων και θα διερευνηθούν και ένα μίνιμουμπρογραμματικής συμφωνίας που θα δώσει το έναυσμα για συνέχεια του διαλόγου στονδρόμο προς την συνεργασία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέρχεται στο ραντεβού επιμένονταςστην ανάγκη ενός χρονοδιαγράμματος, για παράδειγμα δύο μηνών, προκειμένου η όληδιαδικασία να μη συνεχιστεί στο διηνεκές. Στόχος της είναι η συμπόρευση τωνκομμάτων και κινήσεων και κινήσεων του χώρου, με σεβασμό πάντως στην αυτοτέλειατους. Χωρίς να προτείνει σήμερα πρόσωπα, η κ.Γεννηματά θα ζητήσει κάθε κόμμα ναπροτείνει τα πρόσωπα που θέλει να μετέχουν εκ μέρους του στην Επιτροπή που θαδιερευνήσει τις δυνατότητες συμπόρευσης, χωρίς να μπορεί κάποιος άλλος ναμπλοκάρει οποιαδήποτε συμμετοχή. Θα ζητήσει ακόμα την συμπόρευση των δύοΚοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού στη Βουλή, χωρίςπάντως να αποτελεί αυτό προαπαιτούμενο για την συνέχιση του διαλόγου.

Να συζητήσουν τις δυνατότητες συγκρότησης του «Κοινοβουλίουτου Κέντρου», όπως το είχε περιγράψει στο συνέδριο του κόμματός του, επιθυμείαπό την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στο ραντεβού τους, ο επικεφαλής τουΠοταμιού θα προσπαθήσει να διερευνήσει αν υπάρχει περιθώριο διαλόγου μεταξύ τωνδύο κομμάτων, ενώ οι επαφές του δεν θα περιοριστούν στις ηγεσίες κομμάτων τουχώρου. Αντίθετα, τις επόμενες μέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει επαφές μεφορείς της κοινωνίας και της παραγωγής, προκειμένου και αυτοί να εκπροσωπηθούνστο Κοινοβούλιο του Κέντρου και να μετέχουν στις αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη προαναγγέλλει στην χθεσινή του επιστολή-απάντηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θεωρεί πως κύριος σκοπός του διαλόγου θα πρέπει να είναι το εθνικό διακύβευμα της εξόδου της χώρας από την κρίση,αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά αίτιά της, ώστε να οικοδομηθεί ηΕλλάδα της επόμενης μέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις. Συνάντηση αναμένεταινα έχει τις επόμενες μέρες και με την Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.