ΚΟΣΜΟΣ

Ακούστηκαν τρεις εκρήξεις

Συνελήφθη ύποπτος μετά την επιχείρηση στις Βρυξέλλες

Με το σχέδιο επίθεσης που απέτρεψαν οι γαλλικές αρχές προχωρώντας σε μία σύλληψη την Πέμπτη συνδέεται ο άνδρας που πυροβολήθηκε και κρατείται από τις βελγικές αρχές, ανακοίνωσε ο Βέλγος Γενικός Εισαγγελέας, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που διεξήγαγε η βελγική αστυνομία στην περιοχή Σκαρμπέκ των Βρυξελλών.
police

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Σκαρμπέκ Μπερνάρ Κλερφέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η επιχείρηση συνδέεται με τρομοκρατική επίθεση που απετράπη στη Γαλλία την Πέμπτη.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν σε κατοικία στο Σκαρμπέκ και ακούστηκαν εκρήξεις, που σύμφωνα με τον δήμαρχο του Σκαρμπέκ ήταν ελεγχόμενες.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RTBF μετέδωσε πως εξουδετερώθηκε ένας άντρας, ο οποίος συνδέεται με τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και με τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Γαλλία, η οποία απετράπη από τις γαλλικές αρχές.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιχείρηση στο Σκαρμπέκ έγινε μετά την άρνηση ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του, ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Μεζέρ έχει αποκλειστεί και χαράχθηκε περίμετρος ασφαλείας, ενώ τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, σήμερα στις Βρυξέλλες συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι που σχετίζονται με αυτήν την απόπειρα επίθεσης στη Γαλλία. Οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα μόνο τα μικρά ονόματα των δύο από αυτούς -Ταουφίκ Α. και Σαλά Α.- ενώ δεν έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη στο Σκαρμπέκ. Ο τελευταίος, καθώς και ο Ταουφίκ Α., έχουν τραυματιστεί στα πόδια.

Συνολικά από την Πέμπτη συνελήφθησαν στο Βέλγιο εννέα πρόσωπα και στη Γερμανία άλλα δύο. Ωστόσο οι βελγικές αρχές άφησαν σήμερα ελεύθερους τους τρεις από αυτούς τους υπόπτους.

Υπό κράτηση παραμένουν οι Φαϊσάλ Σ., Αμπού Α. και ένας τρίτος, του οποίου τα στοιχεία επίσης δεν ανακοινώθηκαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.