ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλική συμπαράσταση

Στα χρώματα του Βελγίου ο Πύργος του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ θα φωτιστεί στα χρώματα της βελγικής σημαίας, ενώ οι γαλλικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη Γαλλία, προς τιμή των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.
eif

«Αποφασίσαμε μαζί με τον πρωθυπουργό (Μανουέλ Βαλς) να θέσουμε μεσίστιες τις σημαίες στη χώρα μας», είπε ο Ολάντ που επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την πρεσβεία του Βελγίου.

«Όλη η Ευρώπη μπαίνει στο στόχαστρο, οι αξίες της, οι αρχές της, η δημοκρατία. Όλοι ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας, θα νικήσουμε», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Ο Ολάντ διαβεβαίωσε επίσης ότι η Γαλλία θα σταθεί «στο πλευρό των Βέλγων σε αυτή τη δοκιμασία τους» προσφέροντάς τους την υποστήριξη και τη φιλία της.

Στο γαλλικό Κοινοβούλιο και τη Γερουσία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Η Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε ότι ο Πύργος του Άιφελ θα φωτιστεί στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου (μαύρο, κίτρινο και κόκκινο) και κάλεσε τους Παριζιάνους να συμμετάσχουν απόψε το βράδυ σε μια σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.