ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άμεσα η ανάρτηση»

Σταθάκης: Στο «πακέτο Γιούνκερ» 42 έργα ύψους 5,6 δισ. ευρώ

Άμεσα θα γίνει η ανάρτηση των έργων που έχει επιλέξει η Ελλάδα για να ενταχθούν στο «Πακέτο Γιούνκερ», όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.
stathakis

Πρόκειται για 42 έργα, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που έχει επιλέξει η Ελλάδα για να ενταχθούν. «Προσπαθησαμε να εντοπίσουμε περιοχές και έργα που μπορούν να ενταχθούν και προεπιλέξαμε 42 έργα, από τα οποία 18 είναι αμιγώς ιδιωτικά και τα υπόλοιπα με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» σημείωσε είπε ο υπουργός Οικονομίας και επεσήμανε ότι το «πακέτο Γιούνκερ» δεν προβλέπει άμεση χρηματοδότηση, αλλά είναι «μηχανισμός υποβοήθησης ιδιωτικών έργων», μέσω της παροχής εγγυήσεων και της προσφοράς χαμηλών επιτοκίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ από το 2014 είχαν επιλεγεί σε πρώτη φάση 174 έργα ύψους 41,5 δισ. ευρώ. Όπως τόνισε, το «Πακέτο Γιούνκερ κινδυνεύει να μείνει κενό γράμμα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα λάμπει διά της απουσίας της και είναι στις έξι ευρωπαϊκές χώρες, από τις 28, που δεν έχει υποβάλλει πρόγραμμα, ενώ ήδη έχουν δοθεί εγκρίσεις 76 δισ. ευρώ για 200 έργα».

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των τραπεζών να υποστηρίξουν χρηματοδοτικά τα έργα που θα επιλεγούν και εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση των έργων που θα επιλεγούν.

Ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι το 2015 ούτε ένα από τα 174 έργα, που είχαν κατατεθεί επί κυβέρνησης ΝΔ, δεν είχε ωριμάσει ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί, και συμπλήρωσε: «Το μόνο που υπήρχε ήταν ένας κατάλογος τίτλων. Κανένας βαθμός ωρίμανσης και καμία πιθανότητα υλοποίησης. Ξεκινήσαμε από το σημείο μηδέν και καταλήξαμε σε έναν κατάλογο έργων που τηρούν τις προϋποθέσεις της ωριμότητας, της συμβατότητας, της δυνατότητας και της ιδιωτικής χρηματοδότησης». Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των τραπεζών, υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούσε προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το τραπεζικό σύστημα είναι, πλέον, σταθεροποιημένο.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στο αρχείο η υπόθεσης του κ.Σταθάκη ο οποίος » ξέχασε » να δηλώσει στο «Πόθεν έσχες » που όφειλε να δηλώσει σαν κρατικός λειτουργός, 1.8 εκατομμύρια € στο ν τραπεζικό λογαριαςμό του και 26 ακίνητα που κατέχει μόνος του ή με άλλους.

  Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι η «αθώωση» του υπουργού βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος και όχι σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια. Εκτός κι αν στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι»…
  Κατήγγειλαν μάρτυρες που έπλεξαν την υπόθεση για την επιτροπή του κ. Βαρεμένου , βουλευτή του Σύριζα.
  Τώρα εμεί έσχες… Η υπόθεση Σταθάκη μπήκε πλέον στο αρχείο. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι η «αθώωση» του υπουργού βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος και όχι σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια. Εκτός κι αν στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι»… Καταλαβαίνουμε καλά. Το δόγμα
  Γιάννης κερνά και Γιάνης πείνει.
  Άλωστε έχουμε και τα δεδομένα του κ. Παπαγγελόπουλου , τον βίο και την πολιτεία της ΠτΑΠ αξιότιμος κ. Βασιλικής Θάνου .
  Έλα Ελλάς στην Θέση σου ……

 2. ΝΒ 12:44 31/03/2016

  ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ… ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑΣ?

  Το ‘’κουρολάγνειον ’’ σωσίβιο της διαπλοκής στον Αλέξη, από τον ‘’διυλίζοντα’’ τον κώνωπα Νίκο τον… σύγχρονο ‘’αυριανιστόγαμπρο’’ παρουσιάζει όλο και πιο ξεκάθαρα, πόσο εύκολα ο αυριανισμός αναγεννιέται μέσα από την ..κοπριά των χοίρων του.
  Ο Αλέξης έχει ΗΔΗ ‘’delete’’ από την διεθνή αλλά και την ντόπια διαπλοκή. Λίγες υπογραφές της ‘’νεκρόσιμης ακολουθίας’’ και της καθολικής παράδοσης και υποταγής απομένουν και ο επιτάφιος θρήνος των συνταξιούχων, των νέων, των αδύναμων ακούγεται κάθε μέρα πιο κοντά και πιο σπαρακτικός , ενημερώνοντας τους ζωντανούς νεκρούς που απομένουν πως το τέλος έφτασε.
  Ο πολιτικός βίος του Αλέξη πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη οι ευρωπαίοι τον ‘’βλέπουν’’ με άλλο μάτι και άλλοι τον αποκαλούν ‘’ΗΛΙΘΙΟ’’ κατά πρόσωπο και άλλοι τον βλέπουν και κρυφογελάνε όταν δεν μιλάει και ‘’σκάνε’’ στα γέλια, όταν ο Αλέξης μιλάει ‘’σοβαρά’’ και φυσικά ακαταλαβίστικα για όσους τον ακούνε εξ ανάγκης, γνωρίζοντας ότι η τελευταία του λέξη είναι: ‘’Μανδάμ Μέρκελ money ‘’.
  Πόσο καιρό ακόμα άραγε θα αυτοξευτιλίζεται στα μάτια ΟΛΟΥ του κόσμου προσποιούμενος τον ‘’πρωθυπουργό’’ και πόσο καιρό θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει και ότι δεν ψιχαλίζει ούτε στην Ελλάδα, ούτε και στο εξωτερικό, απλά τον φτύνουν ‘’αξιοπρόσεκτα’’ ?
  Πόσο φιλότιμο και πόση αντοχή μπορεί να έχει όταν ΟΛΟΙ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν αντιληφθεί το πόσο μυθοπλάστης, φαντασιόπληκτος, ψεύτης και ανίκανος ‘’χαρταετός’’ απεδείχθη?
  *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης, και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.
  *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πάκη, της Βουλής τη Ζωή και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς, και ετοιμάστηκε να ψηφίσει το νόμο για ’’χάρη’’ στους τρομοκράτες ώστε να βγούν και τα παράνομα τέκνα των συνεργατών μας?
  *ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων.
  ‘Ένα είναι σίγουρο. Αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η κλεψύδρα της διαπλοκής, της συκοφαντίας, τους ψεύδους, της παρανομίας και της προδοσίας αδειάζει. Σίγουρα οι μέχρι τώρα ‘’προστάτες’’ έχουν απογοητευθεί μπροστά στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντίδραση του απειλούμενου ξεπουλήματος και την ανικανότητα των χειρισμών στην Ευρώπη αλλά κυρίως, τον συνεχή λεκτικό ‘’μεταβολισμό’’ και την κακοποίηση της αλήθειας και της ηθικής. Το κράτος μετεβλήθη σε χώρο ‘’βολέματος’’ των φίλων και των συγγενών με τρόπο αδίστακτο και ηθικά και πολιτικά διαβλητό και ανέντιμο.
  Το πολιτικό τέλος της κλίκας Τσίπρα και η πλησιάζει και η εγκατάλειψη και αποκαθήλωση αποτελούν την μοναδική επόμενη πράξη του δράματος που ζούμε.
  Το ‘’αίμα’’ Παπακωνσταντίνου για…120.000 ευρώ ζητά αποκατάσταση, ‘’κάθαρση’’ και εκδίκηση για όλους τους συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς, που σήμερα προβαίνουν σε πλήρη αφανισμό της περιουσίας του δημοσίου, αλλά και των αδύναμων και φτωχών Ελλήνων.
  [[Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

  Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.
  Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
  Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.
  *Τρέμουν στην ιδέα του ειδικού δικαστηρίου που τόσο ΑΝΑΝΔΡΑ και πρόστυχα ‘’έστησαν’’ μαζί με του προδότες Σαμαρά και Βενιζέλος, εις βάρος του ΕΝΤΙΜΟΥ Γ. Παπακωνσταντίνου. Τρέμουν που θα τους εξωπετάξει ο λαός με το ανεξίτηλο στίγμα του πουλημένου πρακτοράκου του κάθε ..Σόρος .

  *Τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών πατριωτών που έπεσαν στη μάχη προασπίζοντας ιερά και όσια. Νιώθουν την προδοσία σαν..πίσσα!
  Έχει ο καιρός γυρίσματα…
  ΥΓ.
  Θα δώσει ο Αλέξης, τα ονόματα των μεγαλοφοροφυγάδων με τη δεκάχρονη περίοδο ‘’χάριτος’’ για να μάθει και ο ΛΑΟΣ πόσο ‘’του στοίχισε’’ ο Αλέξης, αλλά και να μάθουμε όλοι, το μέγεθος της ανέντιμης διαπλοκής με ονοματεπώνυμο?

  Τι άλλο περιμένει ο λαός αφού ως έσχατο μέσο σωτηρίας αποδεικνύεται κάθε μέρα η αυτοπροστασία?

  • ΝΜ 13:33 31/03/2016

   Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
   =================
   [[ Ευτυχώς που έκλεισαν τα σύνορα . Θα μας έφευγαν όλοι οι επενδυτές.]] !!!!!!!!!!!

   «Οι Σύροι, επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν σε ξενοδοχεία. Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, απαντώντας στο ερώτημα «εάν τελικά οι πρόσφυγες προκαλούν μόνο ζημιά στη χώρα μας».

   Η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό The PressProject, είπε συγκεκριμένα:

   «Πλουτίσανε τα νησιά, πλουτίσαν τα νησιά με τους πρόσφυγες. Οι σύροι πρόσφυγες επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία. Αυτοί που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν αυτά, τα οποία ξέρετε, τα παράνομα, όπου έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Διότι το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.