ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το «Πόθεν Έσχες»

Στο αρχείο η υπόθεση Σταθάκη

Η Επιτροπή Ελέγχου  «Πόθεν Έσχες» έθεσε στο αρχείο την υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.
stathakis

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 – 1, καθώς μειοψήφησε μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης. Στον αντίποδα, όλοι οι δικαστικοί μέλη της Επιτροπής ψήφισαν η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Ο φάκελος είχε τεθεί στο αρχείο το 2011 και ανασύρθηκε λόγω της πρωτοβουλίας του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη να προσέλθει και να καταθέσει νέα στοιχεία. Οι ορκωτοί λογιστές εξέτασαν εξονυχιστικά επί ένα μήνα τα στοιχεία και το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης, ενώ εξετάσθηκε ενδελεχώς η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στο αρχείο η υπόθεσης του κ.Σταθάκη ο οποίος » ξέχασε » να δηλώσει στο «Πόθεν έσχες » που όφειλε να δηλώσει σαν κρατικός λειτουργός, 1.8 εκατομμύρια € στον τραπεζικό λογαριαςμό του και 26 ακίνητα που κατέχει μόνος του ή με άλλους.
  Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι η «αθώωση» του υπουργού βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος και όχι σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.
  Η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια.
  Εκτός κι αν στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι»…
  Κατήγγειλαν μάρτυρες που έπλεξαν την υπόθεση για την επιτροπή του κ. Βαρεμένου , βουλευτή του Σύριζα. Η υπόθεση Σταθάκη μπήκε πλέον στο αρχείο.
  Η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια.
  Εκτός κι αν στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι»… Καταλαβαίνουμε καλά. Το δόγμα
  Γιάννης κερνά και Γιάνης πείνει.
  Άλωστε έχουμε και τα δεδομένα του κ. Παπαγγελόπουλου , τον βίο και την πολιτεία της ΠτΑΠ αξιότιμος κ. Βασιλικής Θάνου .
  Έλα Ελλάς στην Θέση σου ……

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.