ΚΟΣΜΟΣ

Τον Απρίλη η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου

Στο Λονδίνο ο Ομπάμα για να υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί τον Απρίλιο το Λονδίνο για να καλέσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, όπου οι Βρετανοί θα αποφασίσουν για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ένωση, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να τους εμφανίζουν διαιρεμένους, με ένα μεγάλο ποσοστό να δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στο Ανόβερο της Γερμανίας στις 24 Απριλίου για τα εγκαίνια μιας τεχνολογικής έκθεσης και μια πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι θα επισκεφτεί την βρετανική πρωτεύουσα κοντά σε εκείνη την περίοδο.

"Θα είναι αρκετά σοκαριστικό αν δεν ζητήσει από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ", δήλωσε η πηγή του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δεν έδωσε κάποιο άμεσο σχόλιο σε επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Ομπάμα στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και η προοπτική να μιλήσει υπέρ της παραμονής, έχει εξοργίσει τα μέλη της καμπάνιας που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση.
Σύμφωνα με τον Independent, σε ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών ώστε να αποτραπεί από τον Αμερικανό πρόεδρο να πραγματοποιήσει ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με το δημοψήφισμα

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.