ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκαν κατά 3.000

Στους 49.000 οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια

Στους 49.085 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.
metanastes

Ο αριθμός εμφανίζεται αισθητά μειωμένος σε σχέση με τα χθεσινά νούμερα, οπότε οι πρόσφυγες ξεπερνούσαν τους 52.000, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το Συντονιστικό, οι αυξομειώσεις έχουν να κάνουν με τον τρόπο καταγραφής. Τα στοιχεία αναφέρονται στην καταγραφή που διενεργείται κάθε πρωί στις 8 και μπορούν να μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς όσοι πρόσφυγες βρίσκονται εκτός κέντρων φιλοξενίας ή σε μετακίνηση, δεν μπορούν να καταγραφούν από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, στα νησιά βρίσκονται 3.890 πρόσφυγες, από τους οποίους οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο είναι μόλις 260 (207 στη Λέσβο και 53 στη Μεγίστη).

Στην Αττική φιλοξενούνται 13.850 άτομα, εκ των οποίων 5.094 είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κεντρική Ελλάδα παραμένουν 2.933 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 101 στον χώρο φιλοξενίας που στήθηκε στο ΣΕΑ Αερινού, στη Μαγνησία.

Συνολικά, στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 28.412 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 12.000 είναι εντός του camp στην Ειδομένη και οι 1.250 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου. Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται στα Διαβατά, το λιμάνι Θεσσαλονίκης, τον Χέρσο, τη Νέα Καβάλα, τη Νέα Καρβάλη, την Ελευθερούπολη, τη Δράμα, την Κοζάνη, την Κόνιτσα, την Πιερία, τη Φιλιππιάδα, τα Δολιανά, τον Κατσικά και τα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.