ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Τα επόμενα βήματα του Κυριάκου μετά το αίτημα για εκλογές

Ικανοποίηση στη γαλάζια βάση αλλά και αγωνία για τη συνέχεια...
mitsotakis

Το αίτημα για εκλογές που υπέβαλλε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνιστά, εκ των πραγμάτων, τομή στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολύ νωρίτερα από το χρόνο που ο ίδιος είχε ορίσει, την Πρωτομαγιά του 2016, αλλά και σε αναντιστοιχία με όσα δήλωνε ότι “δεν βιάζεται να κυβερνήσει”, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, έστω κι αν γνώριζε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας πολύ δύσκολα θα αποχωριστεί την καρέκλα του Μαξίμου για να δώσει μία αμφίρροπη εκλογική μάχη.

Ωστόσο, ο κύβος ερρίφθη και πλέον, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. καλείται να υπηρετήσει το νέο πολιτικό αφήγημα.

Οι υψηλοί τόνοι Μητσοτάκη στη Βουλή μοιάζουν να του εξασφάλισαν την ηρεμία στο εσωτερικό του κόμματος καθώς, πιθανά, θα βοηθήσουν ώστε να ελεγχθούν οι γκρίνιες για τη μέχρι πρότινος “χαλαρή” στάση της Ν.Δ. έναντι της κυβέρνησης ή οι ενστάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης των συνέδρων. Αρκεί, βέβαια, και η ηγεσία του κόμματος να μπορέσει να διατηρήσει αυτή τη δυναμική.

Το επιχείρησε, χθες, με την πρόταση που κατέθεσε για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα capital controls, τα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη (Plan B) και, τελικά, το τρίτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση έσπευσε να αρνηθεί την Επιτροπή, ωστόσο η Ν.Δ. θα έχει την ευκαιρία στη Βουλή να φέρει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τις δηλώσεις του αλλά και τις αποκαλύψεις των Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, εκκρεμεί η συζήτηση για το προσφυγικό, πάλι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι εφόσον στις δύο αυτές κρίσιμες μάχες, αλλά και καθημερινά στη Βουλή και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώσει την εικόνα που έδειξε την Τρίτη, τότε ο δρόμος για την απομάκρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχει αναπόδραστα ανοίξει. Χωρίς, βέβαια, να παραγνωρίζουν ή να ξεχνούν ότι ο Πρωθυπουργός ουδεμία διάθεση έχει να
διευκολύνει τους γαλάζιους χειρισμούς...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Uncle. K 12:46 31/03/2016

  Καλό κουράγιο για την Νέα Δημοκρατία.
  Ο Αλέκος μας όμως δεν πρόκειται να παραδώσει Δημοκρατικώ τω τρόπω στόν κύριο Μητσοτάκη τήν πρωθυπουργία. Είναι σαν να ψηφίζει ο ίδιος ένα κόμμα που πολέμησε σ” όλη του τη ζωή.
  Βέβαια θα μού πείτε, πολεμούσε καί τήν Μερκελ μέχρι πού σήκωσε τα χέρια ψηλά. Ναι αλλά εδώ δεν είναι το ίδιο.
  Κατά τη γνώμη μου στά σκούρα θα το παίξει κί αυτός σάν τον Παπανδρέου. Θα παραιτηθεί αλλά με ένα τρόπο, ετσι ώστε να θεωρηθεί «κατατρεγμένος» και «εξαναγκασμένος» εκ των γεγονότων και τον άδικο πετροβολισμό από τους αντιπάλους του, έχει θυσιαστεί για την Πατρίδα και να παραδώσει την εξουσία σε ένα πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής» πού μπορεί να είναι ο διάολος αλλά όπως δήποτε όχι ο κος Μητσοτάκης…..έτσι θά φανεί λεβέντης και να δείτε σ” αυτό θα Τόν παράσχει κάθε βοήθεια και ο Βασίλης μας. Μη ξεχνάτε ότι Το κοινοβούλιο δεν ειναι γιά φωνασκίες αλλά αλλά για να λύνονται Εθνικά προβλήματα.
  Α’! και πούστε εσείς οι Αθηναίοι προσεχτικά στό δρόμο, αν συναντήσετε κανένα Μακεδόνα του βγάζετε τό καπέλο γιατί ψηφίζει κι” αυτός….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.