ΚΟΣΜΟΣ

Για τη Συρία

Τα είπαν στο τηλέφωνο Ομπάμα - Πούτιν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία , κατά την οποία τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου στη Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να αποσύρονται από τη Συρία, αφού εκπλήρωσαν τους «βασικούς τους στόχους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Οι πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την συριακή κρίση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τη μείωση της πολεμικής βίας από την έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος προσθέτοντας ότι Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν και το θέμα της Ουκρανίας και ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις ρωσικές και τις αυτονομισιτκές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.