ΚΟΣΜΟΣ

Ασυνήθιστη ενέργεια

Ταξιδιωτική οδηγία του Λονδίνου για τις Βρυξέλλες!

Η βρετανική κυβέρνηση «συστήνει» στους Βρετανούς υπηκόους να μην επισκέπτονται τις Βρυξέλλες «εκτός κι αν συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι» μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Αυτή η σύσταση, που δεν αποτελεί μια συνηθισμένη ενέργεια που να αφορά άλλες χώρες της Ευρώπης, επικαιροποιεί την προηγούμενη σύσταση, που εκδόθηκε λίγο μετά τις επιθέσεις, όπου απευθυνόταν έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να βρίσκονται «σε επαγρύπνηση», να «μην αναμιγνύονται με το πλήθος» και να «αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Ο εκπρόσωπος τύπο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι η Βρετανία θα στείλει μία ομάδα ερευνητών προκειμένου να βοηθήσουν τις βελγικές αρχές.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς τους τρομοκράτες να νικήσουν» δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το τέλος μιας έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις επιθέσεις, που στοίχισαν την ζωή σε 34 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 1 Βρετανός τραυματίστηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, πρόσθεσε ο Κάμερον, ο οποίος συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ, στον οποίο απηύθυνε τα συλλυπητήριά του και πρόσφερε την βοήθειά του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.