ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Που συμφωνούν και που διαφωνούν κυβέρνηση και δανειστές

Τέσσερα «όχι» και ένα «ναι» από την τρόικα για τη φορολογία

Με τέσσερις αρνήσεις και ένα ναι στα κρίσιμα θέματα της φορολογίας ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις οι πιστωτές της χώρας με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι δανειστές διαφωνούν με τις προτάσεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, τη φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια, τη φορολόγηση αγροτών, την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, ενώ αντίθετα φαίνεται να συμφωνούν με το νέο σχέδιο για την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της γενικής γραμματεία δημοσίων εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους στα εξής:

1. Διαφωνούν με τον υψηλό φορολογικό συντελεστή 50% στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος καθώς στη νέα κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης, που προτείνει η κυβέρνηση. Θεωρούν ότι με την πρόταση αυτή θα αυξηθεί η φορολογία στους λίγους που πληρώνουν ήδη πολλά και θα μειωθεί η φορολογία στους πολλούς που πληρώνουν πολύ λιγότερα. Μάλιστα ζητούν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.550 ευρώ στα 5.000 ευρώ.

2. Διαφωνούν με τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με βάση την κλίμακα που ισχύει σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι θεσμοί θεωρούν ότι πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει όσο έχουν συμφωνηθεί με το 3ο μνημόνιο δηλαδή να αυξηθεί ο συντελεστής 11% στο 15% και ο 33% στο 35.

3. Διαφωνούν με το σχέδιο της κυβέρνησης για ένταξη στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων των αγροτών με αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ. Οι πιστωτές ζητούν την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 26% για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους.

4. Διαφωνούν σε μία νέα χαριστική ρύθμιση με εκπτώσεις φόρων και προστίμων για όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα από τις φορολογικές. Αντίθετα Αποδέχονται την φορολόγηση με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή που ίσχυε τον χρόνο της απόκρυψης των εισοδημάτων αυτών και την διαγραφή μόνο των σχετικών προστίμων και των ποινικών διώξεων.

5. Συμφωνούν με το σχέδιο νόμου που προβλέπει την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της γενικής γραμματεία δημοσίων εσόδων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΗΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!!!!
    =========================
    Κόστισαν στο λαό, επί πλέον από φόρους ,4 Δις ευρώ και ΕΡΡΙΞΑΝ το έλλειμμα κατά 40% ή, κατά 6% του ΑΕΠ, ήτοι από 15% σε 9% σε ένα χρόνο.
    Παρουσιάζει ο Ν Βράχος
    Πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων
    ————————————————–
    Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2010, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Α. Παπανδρέου βρισκόταν στο Νταβός της Ελβετίας για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στη διάρκεια του δέχτηκε έντονες πιέσεις από ξένους ηγέτες για άμεση λήψη μέτρων. Λίγο μετά την επιστροφή του από το Νταβός, στις 9 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον δημόσιο τομέα που περιλάμβαναν πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων 10%, περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών.
    Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις και μία πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις
    Δεύτερο πακέτο οικονομικών μέτρων
    —————————————————-
    Στο επόμενο διάστημα άρχισε να αναφέρεται έντονα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. Για την αποφυγή του ενδεχομένου η κυβέρνηση έλαβε στις 3 Μαρτίου 2010 νέα σκληρά μέτρα. Τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν ήταν:
    • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
    • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
    • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
    • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
    • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
    • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.
    *Τα μέτρα αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις και έγιναν μεγάλες απεργίες και πορείες στις 5 και 11 Μαρτίου.
    **Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.
    **Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
    **Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.
    **Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε «πλατείες», ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.
    *Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά…αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.
    *Σήμερα , οι κακοί διαχειριστές και ομογάλακτοι ‘’αντιμνημονιακοι’’ ΚΑΠΟΤΕ!!!
    Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, έρριξαν την Ελλάδα στο λάκκο και τους Έλληνας στη φτώχεια και στην πραγματική απόγνωση.

    *Τελικά ΠΟΣΑ δις επί πλέον, θα ‘’πληρώσουμε’’ τις προδοτικές κορώνες του Τσίπρα και του καΜένου?
    *Πόσα θα είχαμε γλυτώσει αφού ο Παπανδρέου, θα είχε οδηγήσει την Ελλάδα στις αγορές από το 2012?
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ,
    το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.. Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα, σήμερα όλοι ζούμε στη ΣΚΙΑ του ΕΝΦΙΑ και των κινητών νεκροφόρων των 60ρηκων αεροπλάνων του καΜένου των 500 εκατ. Ευρώ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.