ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση

Θεοδωράκης: Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και εξουσία είσαστε εσείς

«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Ζήτημα είναι αν θα βρεις έναν δύο πρωθυπουργούς που δεν προσπάθησαν ή που δεν πρόλαβαν να στήσουν, το δικό τους παραμάγαζο μέσα στη Δικαιοσύνη. Και για σας από ό,τι φαίνεται ήταν μεγάλη προτεραιότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή.
theodorakis-to-potami-sunedriasi-koinobouleutikis-omadas

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου» ενώ επιτέθηκε και «για τη δεξιά μεταγραφή, του κ. Παπαγγελόπουλου», ο οποίος, όπως υποστήριξε, «είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο».

«Το λέω προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μήπως νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει από τη Δεξιά κανέναν Ντι Πιέτρο… Άλλο Παπαγγελόπουλος άλλο Ντι Πιέτρο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τελευταίες προαγωγές των δικαστικών, το καλοκαίρι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι παρελήφθησαν σπουδαίοι δικαστικοί. «Τέτοιες βουτιές στην επετηρίδα έχουν να γίνουν δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Κοσμίδης, ένας Αρεοπαγίτης με τεράστιο έργο στον τομέα της εκπαίδευσης των νέων δικαστών. Ο Αρεοπαγίτης κ. Κράνης... Ο υπεύθυνος για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ούτε ο ένας -ούτε ο άλλος- προς έκπληξη του δικαστικού σώματος δεν κρίθηκαν ικανοί να γίνουν Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου. Γιατί προφανώς η κ. Θάνου ήθελε στις θέσεις των Αντιπροέδρων πρόσωπα πιο αρεστά και βολικά. Όπως παλιότερα δεν είχε κριθεί άξιος να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Μαρκής. Ο αρχαιότερος τότε εισαγγελικός λειτουργός, δεν προήχθη. Ο εισαγγελέας των φτωχών. Ο εισαγγελέας των μεγάλων δικών. Παραλείφθηκε» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι πέραν αυτών των προβλημάτων, το μείζον είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και έφερε ως παράδειγμα την απελευθέρωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος δε στη μήνυση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση, μίλησε για «πρωτοφανή ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκεται η φίμωση κάθε κριτικής φωνής».

Στηλίτευσε επίσης την κυβέρνηση για το γεγονός ότι έδωσε πειθαρχικές αρμοδιότητες στην κυρία Θάνου και προειδοποίησε: «Να σας πω κάτι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Μην πολιτεύεστε σαν να είστε αιώνιοι Οι αποφάσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ Κάποια στιγμή δεν θα είστε κυβέρνηση και τότε θα είστε στο έλεος της αυθαιρεσίας που εσείς δημιουργείτε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.